Čez nekaj dni se začne obdobje "kaosa"

18. 8. 2023
Deli
Čez nekaj dni se začne obdobje "kaosa" (foto: shutterstock)
shutterstock

No, vsaj tako menijo nekateri, saj prihaja obdobje retrogradnega Merkurja! Planet Merkur bo v sredo, 23. avgusta, zaplesal v vzvratnem plesu. Kako bo to vplivalo na nas? Ali retrogradni Merkur res prinaša kaos? 

Čeprav astronomsko gledano Merkur še vedno potuje po svoji tirnici, astrologi v optični prevari ritenskega gibanja vidijo velik simboličen pomen. 

V Merkurjevi domeni so po astrološki tradiciji tako komunikacije vseh vrst kot kratka potovanja in promet, zato smo v času retrogradnega Merkurja lahko priča težavam in zastojem na teh področjih.

Vendar to ni nujno obdobje "kaosa", res pa je, da je Retrogradni Merkur v zadnjih nekaj letih postal priljubljen in priročen grešni kozel za številne situacije, ko nam stvari uhajajo iz rok, ko zamujamo pomembne roke, smo prepirljivi, živčni ali stvari narobe razumemo. Vendar to obdobje v resnici ni slabo obdobje, ima zgolj svoje specifike, na katere se lahko primerno odzovemo in pripravimo. 

Tokrat bo retrogradni Merkur trajal od 23. avgusta do 15. septembra. Naslednji pa bo nato od 13. decembra do 1. januarja 2024.

Kaj pomeni retrogradni Merkur?

Planet Merkur je vladar informacij, komunikacije in naših intelektualnih procesov. Soncu najbližji planet Merkur kroži skozi vsako zodiakalno znamenje približno tri tedne. 

Vsako leto se Merkur obrne v retrogradno gibanje za tri tedne. Takrat se zdi, kot da potuje nazaj. Ti cikli vplivajo na naš način komunikacije in razmišljanja. V tem času se komunikacija upočasni. Takrat je tudi značilno, da se pojavijo ljudje iz preteklosti, kot so stari prijatelji, odtujeni sorodniki in bivši partnerji, s katerimi imamo nedokončane stvari. 

Ker Merkur vlada našim mentalnim procesom, lahko njegovi vzvratni vrtljaji zmedejo naše razmišljanje. V teh časih se bolj osredotočamo na preteklost kot na prihodnost.

To "obdobje pregleda" preteklosti retrogradnega Merkurja je lahko povsem pozitivno! 

Ko se Merkur vsako leto tri do štirikrat obrne retrogradno, ni razloga za paniko! Vendar pa je dobro, da se umirite med temi tritedenskimi cikli. Osredotočite se na vse stvari s črko P; pregledovanje, preoblikovanje, ponovno povezovanje, ponastavitev, ponovni premislek. Bodite bolj pozorni na svoj notranji svet in stopite v globlji stik s svojimi mislimi in čustvi. 

V tem času je priporočjivo izogibanje investicijam ali posojam večjih zneskov. Prav tako se je v tem času bolje izogibati zahtevnejšim pogovorom, razčiščevanjem, dogovarjanjem in pogajanjem z drugimi, saj vse to zahteva večji miselni trud, v tovrstno komunikacijo pa je vključeno tudi določeno tveganje. S tem je mišljeno predvsem na sklepanje novih dogovorov, pogodb, obiskovanje pomembnih sestankov, kupovanje dragocenih dobrin in na druge stvari, ki so v domeni Merkurja.

Če se bodo načrti za določeno stvar preveč zapletli, jih ne silite na vso moč, da se uresničijo. Počakajte tri tedne... 

Novo na Metroplay: Sprememba v srcu | dr. Sanja Rozman