Človeštvo doživlja razpad starih vzorcev mišljenja

Smo na točki, ko je naš obstanek odvisen od duhovnega razvoja, ki postaja središče človekove izkušnje. Duhovni razvoj je višji cilj, ki pa ni uresničljiv brez globokega razumevanja tega, kdo smo in kakšen je naš namen. Materialni svet, na katerega smo se omejili, ki nas je zasužnjil in postal vrednota naših življenj, nas je oddaljil od izvora.

Človeštvo doživlja razpad starih vzorcev mišljenja (foto: profimedia) profimedia
28. 6. 2022

Če želimo razumeti življenske okoliščine, v katerih smo se znašli, se moramo zavedati, da živimo v času velikih sprememb, v prehodu iz stare svetovne dobe v novo. V vseh svetih spisih so nam naši predniki sporočali svoja spoznanja in nauke, da so čas in cikli prehoda iz ene dobe na zemlji v naslednjo usklajeni s cikli Univerzuma.

To je kozmično rojstvo novega cikla življenja in ob vsakem rojstvu se spremenijo pogoji, ki naredijo prostor za novo življenje - novi svet. To pomeni razpad tistega, kar se ne obnese, da bi se lahko rojevalo novo življenje. 

Spremembe, v katerih smo se znašli, se odvijajo neverjetno naglo. Ne moremo jih ustaviti, lahko pa sprejemamo odgovorne odločitve, ki nam bodo določale prihodnost.

Naša usoda bo odvisna od odločitev, ki ji bomo sprejeli kot posamezniki in kot družba. Kriza časa, v katerem živimo, in naša usoda sta med seboj neločljivo povezani. Vse težave in problemi, kot so podnebne spremembe, prepad med bogatimi in revnimi, naraščajoče število prebivalstva, pomanjkanje vode in hrane, vojne, grožnje jedrske vojne, so stisnjene v eno časovno okno in so duhovni izpiti, ki čakajo človeško vrsto.

Človeškem rodu je znova dana priložnost, da izbere načine, na katere se bo učil in razvijal. Zdaj imamo priložnost, da izberemo pot zavestne rasti in zavestnega življenja.

Matrica naše civilizacijske kode je stkana iz naših prepričanj, kako vidimo sebe, svet in svoje mesto v njem. Naš svet zunanjih stvari, medsebojnih odnosov, življenskih okoliščin in izkušenj, je ogledalo, ki odseva nezavedni svet naših namenov, čustev in misli. 

Bomo obdržali stare miselne in čustvene vzorce pripisovanja krivde in obtoževanja drugih, se bomo borili drug proti drugemu in s tem ohranjali matrico strahu, dvoma, vojn? Bomo še naprej brezbrižno uničevali svetost življenja? Ali bomo izbrali pot uresničevanja svojih najvišjih potencialov? 

Ali je človeštvo pripravljeno na preobrazbo zavesti in globok duhovni razcvet? 

Možnost duhovne preobrazbe je sporočilo vseh velikih duhovnih naukov. Smo na točki, ko je naš obstanek odvisen od duhovnega razvoja, ki postaja središče človekove izkušnje. Duhovni razvoj je višji cilj, ki pa ni uresničljiv brez globokega razumevanja tega, kdo smo in kakšen je naš namen. Materialni svet, na katerega smo se omejili, ki nas je zasužnjil in postal vrednota naših življenj, nas je oddaljil od izvora - pozabili smo na svojo mnogorazsežnost, večdimenzionalnost.

Človeštvo zdaj doživlja razpad starih vzorcev mišljenja in odkriva nove dimenzije zavesti. Potreba po miru, ljubezni, modrosti, lepoti in ustvarjanju je bila od nekdaj predmet človekovega duhovnega hrepenenja. S prebujanjem nove zavesti in z zavedanjem, kdo v resnici smo, se rojeva novi človek, ki v srcu sliši svojo dušo in ustvarja svet z modrostjo in sočutjem, skupaj z ljubečo Materjo zemljo in univerzalno modrostjo.

Ljudje smo v svojem bistvu duhovna bitja, ki so se odločila živeti skupaj v tem času, prostoru, na tej ravni bivanja. Smo čudovita, enkratna, modra, plemenita in sočutna bitja, le pozabili smo na to. Prihajamo vsak s svojim namenom, da bi svetu podarili svojo posebnost, lepoto, enkratnost. Vse boleče izkušnje, ki jih občutimo kot negativnosti, so nam dane le zato, da bi se spet spomnili, da smo mavrična bitja luči.

Vsak od nas je enako pomemben. Obrnimo se k svoji notranji svetlobi. Čim več nas bo izžarevalo luč iz svoje notranjosti, tem manj bo na svetu bolečine, strahot in trpljenja. Postanimo svetloba nove dobe, ki bo presvetlila trenutno temo. 

Tekst: Snežana Divjak 

Preberite si še: Prihaja občutljiv MLAJ v RAKU