Ena največjih napak, ki jih moški počnejo z žensko

1. 4. 2024
Deli
Ena največjih napak, ki jih moški počnejo z žensko (foto: shutterstock)
shutterstock

Ko moškemu ženska malo potarna, on začne, še preden jo sploh uspe slišati do konca, reševati svet.

Dame se pogosto čudijo moškim in naši sposobnosti vedno in povsod iskati rešitve za vse. Ena največjih napak, ki jih moški delamo v komunikaciji z ženskami, je ta, da ne razumemo, da ženska navadno ne potrebuje našega nasveta, ko govori o svojih težavah in skrbeh. Preprosto potrebuje nekoga, da jo posluša, sliši, čuti in razume.

Sam se moram redno zadrževati, da ne dajem nasvetov, ko mi dame kaj potožijo. Naravna reakcija moškega je namreč, da takoj, ko sliši za probleme in izzive, poišče in ponudi rešitev.

Ko pride ženska iz službe ali šole in moškemu potoži o svojem dnevu, je njegova naloga, da ne reagira izrazito. Ničesar mu ni potrebno reševati ali komentirati. Preprosto naj tiho posluša.

To je eden največjih izzivov za moškega, obenem pa cena, če si želi ob sebi imeti žensko. Ona si od njega želi le, da jo posluša. Njemu pa je to nekaj najtežjega.

A ženska se pomiri takrat, ko jo nekdo posluša in razume. S tem ji moški ponudi emocionalno varnost. On se najlažje umiri tako, da se umakne, ona pa se navadno umiri tako, da govori in da jo ob tem nekdo razume.

Ko ženska moškega vpraša za nasvet, ji ga on seveda lahko ponudi. A ko ženska za pomoč ne prosi, potrebuje samo nekoga, ki ji bo prisluhnil in ji dal vedeti, da jo razume.

Prirejeno po: Andrej Pešec - Ženske in moški

Preberite si še:

POGLEJTE SI TUDI PODKAST O KOMUNIKACIJI 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja