Fantje, ki na maminem krilu ostajajo do 30. leta ali dlje

Nekje v sebi večina današnjih mater ne želi, da se fantje zares osamosvojijo in odrastejo.

Fantje, ki na maminem krilu ostajajo do 30. leta ali dlje (foto: profimedia) profimedia
16. 10. 2022

Ženske morajo biti vedno zaščitene in preskrbljene.

Eden najbolj slavnih spisov na svetu – Bhagavad-gita – je bil izgovorjen (in kasneje zapisan) na bojnem polju ravno kot plod neprimernega ravnanja z ženskami.

Modrost uči, da bi morala biti ženska vedno zaščitena in preskrbljena, bodisi s strani zrelega očeta bodisi moža, brata ali sinov.

Zaščitena pa nikakor ne pomeni omejena. Zaščitena pomeni preskrbljena in zavarovana pred negotovim sodobnim okoljem, ob tem pa seveda prosto družbeno in socialno aktivna ter kreativna, kolikor in kjerkoli želi sama.

Eden od elementov zaščite je tudi v tem, da se ženske pravočasno opremi z vsemi mehkimi znanji, ki jih bodo potrebovale v delu z družino, otroki, partnerjem in drugimi.

Danes ravnamo ravno nasprotno: dekleta so že kmalu neodvisna in samostojna, fantje pa na maminem krilu ostajajo do 30. leta ali dlje. Narobe svet.

Nekaj v srcu večine današnjih mater ne želi, da se fantje zares osamosvojijo in odrastejo. Materinska ljubezen je marsikateri tako prijetna, da na račun tega fantov ne želi poslati od sebe, kar ima dolgoročno zelo neugodne posledice za vse.

Ena od zlorab otrok je odtujenost, druga pa razvajenost in pretirana navezanost.

Ker niti ne znamo bolje, ponavljamo napake učiteljev in svojih staršev, pri tem pa dodamo še kakšno svojo. Stanje je na tak način vse težje, vsak pa se lahko kadarkoli odloči, da s pomočjo zdravega razuma izstopi iz začaranega kroga.

Najlepše pri tem je, da ne potrebuje sodelovanja nikogar drugega. Dovolj je, da sam(-a) elegantno naredi, kar je potrebno.

Pameten moški, ki ve, kako pomembno za srečo in zdravje zveze in otrok je, da je ženska mirna in zadovoljna, bo za družino poskrbel v vseh pogledih in ne bo dopuščal, da bo zgolj zaradi denarja delala v okolju, ki ji nikakor ne ustreza, če seveda sama ne želi tako.

Samo v tem primeru lahko računa, da bo zmožna dati svoj doprinos v odnosih in vzgoji. Da bi pa moški to razumel, je pomembno, da mu tudi mati omogoči samostojnost.

Prirejeno po: Andrej Pešec