Po feng shuiju lahko teh 5 stvari zmanjša kvaliteto vašega spanca

14. 5. 2024
Deli
Po feng shuiju lahko teh 5 stvari zmanjša kvaliteto vašega spanca (foto: Profimedia)
Profimedia

Po feng shuiju lahko teh 5 stvari zmanjša kvaliteto vašega spanca.

Če trpite za nespečnostjo in se zjutraj zbujate utrujeni, si poglejte naslednjih 5 stvari, ki lahko po feng shuiju motijo vaš spanec.

1. Spite z nogami proti vratom

Feng shui pravi, da energija, ki kroži v človeškem telesu, med spanjem zlahka steče skozi vrata, zato naj ne bi ležali direktno nasproti vrat. 

2. Spite pred ogledalom

V spalnici ni priporočljivo postaviti ogledala: verjame se, da se speča oseba ne bi smela odsevati v ogledalu, sicer lahko ima težave s spanjem. To lahko negativno vpliva tudi na družinske odnose. Če morate zjutraj res pogledati svoj odsev, feng shui svetuje, da ogledalo raje obesite v omaro ali ga z nečim pokrite ponoči.

3. Spite z glavo proti oknu

Če spite z glavo obrnjeno proti oknu, ste lahko izpostavljeni prepihu. Feng shui priporoča, da postelje preprosto ne postavite na linijo postelja-okno.

4. Spite pri prižgani luči

To sploh ni vraževerje. Znanstveno dejstvo je, da je najbolje spati v popolni temi. Če je v prostoru prižgana luč ali je spalnica osvetljena z uličnimi lučmi, to moti nastajanje melatonina v telesu, ki je znan kot hormon spanja. Zaradi tega se čez dan počutite utrujene in izčrpane. 

5. Spite v oblačilih

Tudi ta trditev ima veliko znanstvenih utemeljitev. Prvič, ko spimo goli, se bolje tvori hormon melatonin: ta pomaga ohranjati mladost, znižuje stresni hormon kortizol ter izboljšuje videz kože in las. Poleg tega spanec postane globlji; moški, ki raje spijo brez oblačil, pa so bolj plodni.

Preberite si še:

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu