Ganljiv video: Z DNK testi so ugotovili, kdo v resnici so

Tokrat bomo pogledali, zakaj so predsodki do drugačnosti popolna neumnost. Ločevati se na "mi" in "oni" in verjeti, da je nekdo vreden več, je popoln nesmisel. 

Ganljiv video: Z DNK testi so ugotovili, kdo v resnici so (foto: profimedia) profimedia
15. 11. 2016

Prav predsodki so tisti, ki povzročajo probleme med ljudmi in jih vodijo v vojne ter konflikte, kjer se izgubi neskončno število nedolžnih življenj. Najbolj pogosti predsodki temeljijo na barvi kože, fizičnemu izgledu ter na dojemanju različnih nacionalnosti. Prav tako imamo običajno določeno sliko, kdo smo mi in naš narod ali rasa.

Turistično podjetje Momondo se je odločilo, da naredi akcijo, v kateri bodo ljudem pokazali, da so njihovi presodki nesmiselni. Združili so 67 ljudi različnih etičnosti in jim poundili DNK test. Vsi sodelujoči so imeli eno skupno stvar: bili so zelo ponosni na svojo nacionanost in poreklo. Hkrati pa so bili tudi polni predsodkov do drugih ras, ki so bile v njihovih očeh popolnoma drugače in manjvredne.

Si drznele izvedeti, kdo v resnici ste?

Privolili so v DNK test, ki bo pokazal njihovo poreklo in jim po dveh tednih sporočili rezultate testov, ki so pri sodelujočih povzročili solze ganjenosti in presenečenja. Njihova prepričanja o tem, kdo so, so se popolnoma podrla. Ponosen Anglež je denimo izjavil, da ne mara Nemcev. Nato pa ugotovil, da ima 24% nemških korenin.

Posnetek je pomemben opomnik za vse nas, da se medseboj sprejemamo ne glede na nacionalnost ali barvo kože. Ker imamo več skupnega, kot si mislimo. Ker smo na koncu vsi le ena velika družina.

Poglejte si ganljiv video: 

newsner.com