Gej učitelj odgovori homofobični mami

Čeprav pravimo, da živimo v razvitem svetu, je v njem ogromno nestrpnosti, med katere spada tudi homofobija. Poglejmo si konkreten primer, ki prihaja iz Anglije.

Gej učitelj odgovori homofobični mami (foto: unsplash) unsplash
7. 8. 2019

Michael Neri je priljubljen učitelj dramatike in uprizoritvene umetnosti. 

Čeprav ima precej "trdo kožo", ga je prizadelo pismo, ki ga je prejel od mame njegovih učencev. Na pismo ji je tudi odgovoril ter ga objavil na internetu. 

Neri vodi priznano gledališko šolo. Ko je mati dveh učencev izvedela, da je Neri gej, mu je poslala sporočilo, da svojih dveh otrok ne bo več pripeljala v njegovo šolo - zaradi svojih "krščanskih" vrednot. 

Poglejmo si, kaj je zapisala v pismu: 

"Glede na najin pogovor v tem tednu, sem se odločila, da moji otroci ne bodo več obiskovali vaših ur ob ponedeljkih. Zaradi vašega slovesa in ugleda sem se odločila, da svoje otroke prijavim v vašo šolo. 

Nedavno pa sem izvedela za vaš življenjski stil in kot kristjanka ne morem dovoliti, da so moji otroci pod vplivom neobičajnih idej. Verjamemo, da se mora moški poročiti z žensko. Pričakujem povrnitev plačila."

Učitelju se je zdelo pismo nadvse diskriminatorno, zato se je odločil za iskren odgovor nazaj. 

"Lagal bi, če bi rekel, da nisem razočaran nad zapisanim. 

Ponosen sem na svoje učence, ker imajo spoštovanje in ljubezen drug do drugega. Kolikor mi je znano, moja seksualnost ne vpliva na mojo sposobnost poučevanja."

V pismu je tudi predlaga, da preveri drugo šolo umetnosti v bližini, a jo opozori, da učitelji na tisti šoli nosijo obleke iz različnih tkanin, kar je po Bibliji prepovedano. Nadalje ji citira odlomek iz Biblije (Leviticus 19:19), kjer je zapisano, da ne bi smeli nositi oblačil, ki so narejena iz dveh različnih materialov. 

"Dobrodošli ste, da si ogledate našo prihajajočo predstavo. Na koncu predstave bodo uporabljeni konfeti, vednar bodite mirni, z njimi ne želimo vplivati na vaš krščanski življenjski stil. Imamo zgolj radi bleščice.

Žal pa je kavcija nepovratna. Doniramo jo LGTB dobrodelni organizaciji. Pozdrav, Michael."

Vir: powerfulmind.co

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri