Glavni astrološki dogodki v MAJU

Poglejte si, kateri so astrološko pomembni datumi oz. dogodki tega meseca. 

Glavni astrološki dogodki v MAJU (foto: profimedia) profimedia
4. 5. 2022

10. maj - Retrogradni Merkur

Drugi retrogradni Merkur v letu se začne v zračnem znamenju Dvojčkov in konča v zemeljskem znamenju Bika. Ta retrogradni Merkur se pojavi med dvema mrkoma, kar še poveča njegovo energijo in nas naredi še posebej občutljive na njegove učinke. Merkur je planet komunikacije, tehnologije, potovanj in našega duševnega stanja. Ko Merkur vstopi v retrogradno stanje ali v podzemlje, kot so govorili starodavni astrologi, se njegova energija premakne v bolj notranje stanje. Informacije, intuitivni vpogledi ali sporočila v naši psihi, ki so se skrivala v senci, lahko pridejo do našega zavedanja. Dobro je, da to energijo uporabimo za počasno delovanje, za pogled nazaj in premislek, preden gremo naprej. Merkur zapusti retrogradno gibanje 3. junija. Do takrat lahko traja, da resnično razumete, kaj je bilo odkrito in kako nadaljevati z novimi informacijami. 

10. maj - Jupiter vstopi v Ovna

10. maja bo prvič po 15ih letih Jupiter vstopil v Ovna in tam ostal do oktobra. Ker je Jupiter največji planet v našem sončnem sistemu, zagotovo občutimo, ko se preseli v novo pozicijo. Jupiter v Ovnu bo vnesel novo energijo v kolektivno zavest in nas spodbudil k razmišljanju o novih začetkih. Ta energija je zelo energična in inovativna. Jupiter v Ovnu prinaša več neodvisnosti, več inovativnosti in večji podjetniški duh v kolektiv. Oven je znamenje, povezano z novimi začetki, zato lahko začnemo čutiti, da se stvari premikajo v novo stanje. Na osebni ravni nas lahko Jupiter v Ovnu zelo motivira. Uporabite to energijo, da si vzamete čas za gibanje in skrbite za svoje fizično telo. 

16. maj - KRVAV LUNIN MRK

16. maja zjutraj bo nastopila polna luna in lunin mrk v škorpijonu. Gre za izjemno močno luno, ko lahko doživimo močne preobrazbe. Mrki običajno povzročijo situacije, ki našo dušo katapultirajo na naslednjo stopnjo njene evolucije, včasih precej nenadoma. 

Krvavi lunin mrk je popolni lunin mrk. Krvav se imenuje zato, ker se luna obarva v rdečkasto barvo, ko mrk doseže popolnost. Lunini mrki so neverjetno močni kozmični dogodki. Predstavljajo zaključke. Prav tako lahko razkrijejo informacije, ki so bile prej skrite. Mrki so točke, ko se aktivira priložnost, da naredimo kvantni preskok v naslednje poglavje našega razvoja. Po tem, ko energija mrka mine, ponavadi vidimo stvari v povsem novi luči. Ker ta mrk pade v znamenje škorpijona, se transformativne energije še povečajo. Morda se znajdemo v razmišljanju o ciklih smrti in ponovnega rojstva, ki so se zgodili v našem življenju, ali pa se dejansko premikamo skozi prerojevanje. 

20. maj - Sonce se poravna s Plejadami

Plejade so tudi sinonim za cikle smrti in ponovnega rojstva. Zdi se, da nas vesolje resnično spodbuja, da spoštujemo in se spomnimo, da nič v resnici ne umre, preprosto prehaja iz enega stanja v drugo. Plejade so tudi dom zelo napredne nezemeljske rase in ko se naše Sonce poravna s svojimi zvezdami, lahko od teh bitij lažje prejmemo telepatske prenose in zdravilno energijo. Mnogi se počutijo povezane s Plejadami. Njihova energija je pogosto videti kot vijolična svetloba, zato če potrebujete nekaj zdravljenja ali energetske podpore, prikličite to vijolično svetlobo. 

21. maj - Začenja se obdobje Dvojčkov

Sonce preide iz zemeljskega Bika v zračno znamenje Dvojčkov. Z retrogradnim Merkurjem, vladajočim planetom Dvojčkov, se lahko energije na tej točki čutijo nekoliko počasne. Morda bomo nekoliko utrujeni od vsega. En dvojček je smrten, drugi nesmrten, kar pomeni ravnovesje med našo človeško in duhovno stranjo. Pod Soncem Dvojčkov bo morda potrebno uskladiti ti dve stanji.

24. maj - Mars vstopi v Ovna

Mars vstopi v svoj vladajoči znak Ovna in okrepi svojo energijo! Tedaj bomo imeli Jupiter, Venero in Marsa v Ovnu. To pošilja nekaj močnih, ognjenih valov v naše kozmično nebo, kar je lahko dobrodošla sprememba tempa. Z vso to ognjevito energijo se lahko počutimo motivirani, da začnemo nove stvari, pozdravimo nove začetke in sprejmemo spremembe, ki so se zgodile. Mars v Ovnu nam lahko prinese tudi več energije in nas spodbudi, da se z gibanjem in skrbjo za svoje fizično telo otresemo vseh tesnob.

30. maj - Mlaj v Dvojčkih

Za zaključek napornega meseca maja imamo mlaj v Dvojčku. Ta luna prinaša konec sezone mrkov. Ko se portal mrkov zapre, bodo energije postale svetlejše. Morda bomo začutili svežo novo energijo. Morda občutimo, da je naš um odprt za sprejemanje novih idej in sprostitev. Tudi naša dušna stran in naša človeška stran morda začutita večje ravnovesje in sprejemanje.

Vir: foreverconscious.com