Gremo v naravo: ideje za enodnevne izlete po Sloveniji

12. 4. 2022
Deli
Gremo v naravo: ideje za enodnevne izlete po Sloveniji (foto: Profimedia)
Profimedia

Bi si tudi vi želeli na enodnevni izlet v naravo? Preverite 5 idej, kam se odpraviti.

Mamutova dežela

V okolici Kranja, natančneje v kraju Bobovek, so leta 1953 med kopanjem gline našli okostje mamutove samice. Od tod izvira ime "Mamutova dežela". Danes so tam krasna glinokopna jezerca, ki so kot nalašč za oddih v naravi. Pot po Mamutovi deželi vodi skozi prikupne manjše kraje in vasi, primerna pa je tako za pohod kakor tudi za vožnjo s kolesom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @sstefkka

Izvir reke Hubelj

Ste za skok na Primorsko? V Ajdovščini se skriva krožna učna pot, ki vodi do izvira reke Hubelj. Ta poteka po gozdu, ob reki, vmes pa vas čakajo informativne table, lovska opazovalnica, viseči most, razgledna točka in številne druge zanimivosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Instavibes🦋✨ (@all_ofmemories)

Soteska Pekel

V bližini Borovnice se nahaja soteska, ki ima sicer zastrašujoče ime, a navdušuje ljubitelje narave. Čaka vas peš pot, ki vas po gozdu popelje do 5 različnih slapov, soteska pa predstavlja odlično ohladitev tudi v vročih dneh. Pot do prvih dveh slapov je precej enostavna, za obisk vseh petih pa je potrebnega že nekaj znanja, izkušenj ter dodatne opreme.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #lovetotravel (@we_loveto_travel)

Begunje na Gorenjskem

V bližini Bleda se nahaja destinacija, ki je super izbira za vse, ki si želite bolj dinamičnih dopustov. Lahko se odpravite v hribe ali na številne kolesarske poti ali si ogledate zanimive muzeje, grad ostanke 2. svetovne vojne in številne druge znamenitosti. Povzpnite se do cerkve sv. Petra, kjer vas čaka izjemen razgled.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌍mr.Green🌍 Uroš Zupan (@mr.green.earth)

Lovrenška jezera

Slikovita jezerca sredi pohorskih gozdov očarajo številne ljubitelje narave. Odpravite se na urejeno pot, ki vodi mimo 20 manjših jezerc. Prepustite se čarobnemu vzdušju, naužijte se svežega zraka in na lastni koži občutite, zakaj je ta destinacija tako zelo posebna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ↟ S psom na pot ↟ #slovenija (@spsomnapot)

Med izbiro pravega izleta zase upoštevajte lastne želje, pa tudi zmožnosti. Le tako boste našli destinacijo, ki bo predstavljala popoln odklop za vas.

Novo na Metroplay: Tatjana in Verena Rojc – Slovenci kulturo cenimo bolj kot Italijani | Podkast Slovenske filharmonije