9 pozitivnih lastnosti himalajske solne svetilke

16. 11. 2023
Deli
9 pozitivnih lastnosti himalajske solne svetilke (foto: shutterstock)
shutterstock

Himalajske solne lučke poživijo in osvetlijo naš dom, poleg tega pa imajo tudi številne zdravilne lastnosti. Preberite, zakaj so koristne za astmatike in za blaženje stresa.

1. Čist in svež zrak

Himalajske solne svetilne svetilke naravno prečiščujejo prostor. Učinkovito delujejo kot odstranjevalci prahu, dima, cvetnega prahu in drugih onesnaževalcev.

2. Blagodejen vpliv na pojav astme in alergij

Ljudje, ki so občutljivi na prah bodo navdušeni nad solnimi svetilkami, saj igrajo pomembno vlogo pri čiščenju prostora tudi kar se tiče alergij, veznih na dihalne poti.

Preberite še: Kako s samomasažo odblokiramo sinuse 

3. Preprečevanja kašlja

Prostori, napolnjeni s pozitivnimi ioni, ki jih proizvajajo sodobne električne naprave, škodujejo našemu zdravju. Z vdihovanjem se pozitivni ioni nabirajo v naših pljučih in nas silijo h kašlju. Solne svetilke te delce absorbirajo, topla sol, ki se ob gorenju lučke sprošča, pa ione pretvarja v negativne in nam olajša dihanje.

4. Dvig energije

Kadar smo izčrpani in utrujeni, prižgimo solno svetilko in ugasnimo luči. Privoščimo si kratek počitek in kaj kmalu bodo zaznali spremembo v razpoloženju ter porast energije.

5. Nevtralizacija elektromagnetnega valovanja

Vse električne naprave, ki jih uporabljamo, močno sevajo. Večina ljudi temu ne posveča posebne pozornosti, a dejstvo je, da sevanje računalnikov in drugih naprav vpliva na naše počutje in na zdravje: povečuje stres, kronično utrujenost in slabi imunski sistem. Solne lučke nevtralizirajo elektromagnetno valovanje s sproščanjem negativnih ionov. V prostoru, kjer gori takšna lučka, se bomo počutili mirno in sproščeno.

6. Boljši spanec

Pozitivni ioni vplivajo na kvaliteto našega spanca, saj telo ob njihovi prisotnosti ne dobi dovolj kisika, kri pa se slabše pretaka po organizmu. Če imate pred spanjem prižgano solno lučko, boste bolje spali!

Preberite še: 20 ajurvedskih nasvetov za zdrav spanec

7. Dobro počutje in večja koncentracija

Himalajska solna lučka izboljša naše počutje na naraven način. Pripomore k dobremu krvnemu pretoku in dovajanju kisika v vse organe, kar avtomatično uravnovesi tudi naše hormone. Raven serotonina, ki nam daje občutek sreče, se ob prižganih solnih lučkah močno poveča.

8. Zmanjšana statična elektrika v zraku

Statična elektrika, ki jo zaznamo, kadar se dotaknemo las, drugega človeka ali nekaterih predmetov, je en izmed razlogov za nastanek glavobola in za povečanje stresa. Če imamo v prostoru solno lučko, je učinek statične elektrike precej zmanjšan.

9. Svetlobni vir, ki skrbi za okolje

Svetilke iz himalajske soli niso škodljive za okolje! So ekonomične in prijazne do narave.

Vir: Conscious reminder

Preberite še:

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu