Ni potrebno, da ste ves čas v redu - ste vendar človek

O tem, da ne potrebujete biti ves čas v redu... Ker ste vendar človek. 

Ni potrebno, da ste ves čas v redu - ste vendar človek (foto: unsplash) unsplash
22. 1. 2020

V redu je, če ste kdaj žalostni. Ne dolgujete nikomur pretvarjanja, da ste ves čas v redu in uravnovešeni. Biti žalosten je del človeškosti. In če kdo tega ne sprejme, to ni vaša težava. 

Niti ni vaša naloga, da skrivate svoja čustva samo zato, da se bodo drugi počutili dobro. Četudi ljudje poskušajo utišati vašo bolečino, je ne potiskajte vase.

Potrebujete spodbudo, da date bolečino iz sebe in ne spodbudo, da čustva potlačite. Ne potrebujete potrditve drugih, da čutite, kar čutite.

Naučite se častiti svoje občutke, jih opazovati in očistiti tudi tiste, ki morajo iz vas. Naj gredo... Šele potem se lahko v vas naseli prava sreča in radost.   

Odprite se! In nikar se ne žrtvujte samo zato, da se bodo ljudje okoli vas počutili lagodno in udobno. Njihovo nelagodnje ni vaša težava, pač pa je to njihova zamejitev ali zaprtost.

Imate pravico čutiti, kar čutite. Izrazite svoja čustva, bodite iskreni. Če vam gre na jok, se izjočite. Če bi vriskali od sreče, vriskajte.

Govorite o bolečini, govorite o nori ljubezni in neizmerni radosti.

Dovolite si čutiti. Imate pravico, da čutite in čustva izrazite. 

Po navdihu Daniell Koepke

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri