Imate preveč BUČK? Pripravite enostavno in slastno poletno jed

16. 7. 2022
Deli
Imate preveč BUČK? Pripravite enostavno in slastno poletno jed (foto: profimedia)
profimedia

Preverite, kako pripraviti enostavno bučkino pito, ki vas bo navdušila.

Bučke so eno najbolj priljubljenih poletnih živil. So okusne, vsestranske in enostavne za pripravo.

Jih imate tudi vi na svojem domačem vrtu in iščete ideje, kako bi jih uporabili? Pripravite slastno bučkino pito, ki je kot nalašč za prigrizek, ali poletno kosilo ob skledi solate.

Potrebujete:

  • 400 g bučk
  • 1 mlada čebula
  • 80 g moke
  • 1 večje jajce
  • 180 ml rastlinskega mleka
  • 40 g naribanega parmezana
  • 2 žlici oljčnega olja
  • Sol in poper po okusu

Priprava bučkine pite poteka tako:

1. Bučke ter mlado čebulo očistite, operite ter osušite. Oboje nato narežite na kolobarje.

2. V ponvi segrejte olje, na katerem hitro popražite mlado čebulo. Ko se ta zmehča, dodajte bučke, rahlo solite ter vse skupaj pražite približno 5 minut.

3. V večji skledi pomešajte jajce, moko in mleko, da dobite enotno zmes. Nato primešajte še parmezan in popraženo zelenjavo. 

4. Okrogel pekač namastite in vanj enotno zlijte bučkino maso. Pito pecite približno 40 minut pri temperaturi 200°C. Ko se pita zlato rjavo zapeče, jo odstranite iz pečice in postrezite toplo ali ohlajeno.

Za dodatno svežino lahko piti dodate žlico kisle smetane ali jogurtove pomake, ob jedi pa postrezite še svojo najljubšo solato in tako poskrbite za popoln poletni obrok.

 

Novo na Metroplay: O duhovnih praksah v psihoterapiji | Prof. dr. Borut Škodlar