Izšle so Barvice - nova knjiga Ferija Lainščka

3. 2. 2011
Deli
Izšle so Barvice - nova knjiga Ferija Lainščka

Pri založbi Franc-Franc je izšla nova knjiga Ferija Lainščka z naslovom Barvice.

Gre za veliko slikanico, ki jo je ilustrirala in oblikovala Andreja Brulc, v njej pa je natisnjenih dvanajst pesmi o barvah. Knjiga je namenjena otrokom višje starostne stopnje, saj je avtorjeva tematizacija barv večplastna in nevsiljivo prehaja v ljubezensko liriko. Temu sledi tudi likovni pristop Andreje Brulc, ki je izrazito inovativen in raziskovalen.

Knjiga je izšla v okviru projekta za otroke s skupnim naslovom Barve sveta, ki ga založba Franc-Franc izvaja okviru EPK Maribor 2012.

V krovni projekt sta ob Feriju Lainščku in Andreji Brulc vključeni še avtorici Janja Vidmar in Benka Pulko ter večje število drugih sodelavcev.

V letu 2011 bodo Barvice predvidoma doživele glasbeno adaptacijo, ki bo potekala pod vodstvom skladatelja in producenta Steva Klinka, leta 2012 pa bo sledila še večmedijska nadgradnja.

Leta 2012 se bo projekt Barve sveta zaokrožil v instalaciji z delovnim naslovom Hiša barv in se manifestiral s serijo dogodkov, ki bodo združevali literarno, likovno in glasbeno govorico. Hiša barv bo v prvi polovici leta delovala v Mariboru, nato pa bo pripravljena za gostovanja tudi v drugih partnerskih mestih Evropske prestolnice kulture. Že leta 2011 bo Hiša barv zaživela tudi v virtualni obliki – na spletu.

Knjiga Barvice obsega 32 strani, izšla je v začetni nakladi 1000 izvodov, cena pa je 15 eur.

Novo na Metroplay: Lahko spreminjamo življenja ljudi | dr. Marko Bošnjak, predsednik Evropskega sodišča za človekove pravice