Jani Brajkovič vas vabi na program "Urejanje kroničnih stanj z AEQ metodo® in AEQ dihanjem®"

23. 4. 2024
Deli
Jani Brajkovič vas vabi na program "Urejanje kroničnih stanj z AEQ metodo® in AEQ dihanjem®" (foto: Sensa)
Sensa

Od nedelje, 5. maja, do sobote, 8. junija 2024, bo potekal program Urejanje kroničnih stanj z AEQ metodo® in AEQ dihanjem® preko spleta. Vodi Jani Brajkovič. Vabljeni. 

Komu je program namenjen? 

Program je namenjen vsem, ki imate kronična stanja na telesnem, čustvenem ali socialnem nivoju (kronične bolečine, izgorelost, pomanjkanje energije, motivacije, depresija, anksioznost, motnje razpoloženja, težave s spanjem ali težave v odnosih).

Kdaj se prične? 

Začeli bomo 5. maja 2024 ob 19.00 uri z uvodnim predavanjem, kjer bom govoril o bistvu AEQ® metode in kako nam AEQ® metoda lahko pomaga iz kroničnih stanj:

 • Usklajenost sistemov zavest-podzavest-telo in posledice ločenosti med temi entitetami
 • Zakon časa in gravitacije
 • Pomen viška energije, časa in pozornosti pri spremembi
 • Kaj so vzroki za nastanek kroničnih stanj, kaj nam bolečina sporoča in kako se iz nereda rešimo.
 • Vloga interocepcije in propriocepcije za doseganje notranje (v somi) in zunanje homeostaze (okolica-soma)
 • Kako mišljenje vpliva na naše občutke, ti pa na naša dejanja, rezultate in našo realnost, življenje.
 • Življenjska energija-kako kronična zakrčenost vpliva na živost posameznika, na njegovo dihanje in razpoložljiivo življenjsko energijo. 
   

Kolikokrat tedensko bodo online srečanja in ob kateri uri? 

Srečevali se bomo petkrat tedensko (PON, TOR, ČET, PET, SOB), do vključno 8.6.2024 (25 srečanj). Vadba po potekala od 20.00-20.30, potem pa bom še 30 minut namenil razlagi in odgovorom na vprašanja. Program bo sestavljen iz teorije, AEQ® vaj in AEQ® dihalnih modulov.

Česa se bom naučil v programu? 

Program vam bo omogočil pridobivanje znanja, razumevanje in praktične veščine, ki vam bodo pomagale izboljšati vaše zdravje, gibalne sposobnosti in splošno počutje. Program je zasnovan tako, da vam omogoča postopno in premišljeno učenje ter povezovanje med različnimi vidiki telesa, uma in čustev. Znanje, ki ga pridobite skozi program, vam bo koristilo pri obvladovanju gibalnih omejitev, bolečin, stresa in drugih kroničnih stanj.

Kaj lahko še pričakujem od programa?

Ko se posvetimo učenju AEQ® metode, čas postane ključnega pomena. To je čas, ki ga investiramo v razumevanje in izvajanje vaj, ki nam omogočajo spreminjanje odnosov v našem telesu.

Postopoma začnemo opažati pomembne spremembe: 

 • Povečuje se naša sposobnost prilagajanja in uporabe energije. Kompresija in ekspanzija našega sistema postaneta bolj izraziti, kar omogoča živahnost, živost in vitalnost. Večja prilagodljivost nam omogoča ustvarjanje in uporabo energije na učinkovit način.
 • Zmanjšuje se stalna napetost mišic v telesu, kar vodi v jasnejše občutke in boljši odziv na notranje in zunanje dražljaje.
 • Izvajanje vaj nam pomaga razvijati osredotočenost, zmanjšuje negativni vpliv večopravilnosti ter nam omogoča učenje iz napak.
 • Zmanjšuje se telesni oklep, ki je pogosto posledica preteklih travm. To nam omogoča, da postopoma presegamo energetske blokade, ki smo jih pridobili zaradi preteklih izkušenj.
 • Postopoma se razvija spoštovanje do našega telesa. Spoznavamo njegovo kompleksnost in ga začnemo obravnavati kot tempelj. Zavedamo se, da je telo hiša naše duše.
 • Učimo se na napakah, jih analiziramo in razumemo. Tako preprečujemo, da bi se zgodovina ponavljala. Sprejemamo, da smo vsi nagnjeni k napakam, vendar se z vsako napako naučimo nekaj novega. Raziskujemo vzroke za napake in se z njimi soočimo, da lahko rastemo in napredujemo.
 • Pridobivamo večji vpliv na avtonomni živčni sistem. Postajamo bolj občutljivi za simpatični način delovanja in se naučimo zmanjšati njegovo nepotrebno aktivacijo. S tem izboljšamo ravnovesje med simpatičnim in parasimpatičnim delovanjem, kar pomaga uravnovesiti naš avtonomni živčni sistem.
 • Na telesni ravni opazimo izboljšanje telesne drže in gibanja. Z zmanjšanjem kronične napetosti mišic in odpravo telesnega oklepa postajamo bolj uravnoteženi mehki in dinamični. Naša telesna energija se bolje porazdeli, kar nam omogoča večjo vitalnost in zmanjšuje tveganje za poškodbe.
 • Na čustveni ravni razvijamo globlje razumevanje in zavedanje lastnih čustev. Prepoznavamo njihov izvor in jih sprejemamo kot pomemben del naše izkušnje. S tem postajamo bolj čustveno uravnoteženi in sposobni obvladovati stres ter se usmerjati k bolj pozitivnim čustvenim stanjem.
 • Povečuje se naša sposobnost vzpostavljanja in negovanja kakovostnih medosebnih odnosov.
 • Poglobimo se v spoznavanje svojih omejitev in prevzemamo odgovornost za lastno rast in spremembo. Naš napredek sčasoma vpliva tudi na okolico in skupnost, v kateri delujemo. S pozitivnimi spremembami v sebi in svojem življenju postajamo navdih drugim ljudem. Naša lastna rast spodbuja tudi druge, da poiščejo pot samospoznanja, osebnega razvoja in pozitivnih sprememb. 

 
Med programom dobite opise vaj, da jih boste lahko samostojno izvajali doma.
 

Za vadbo potrebujete:

 •  primeren prostor, kjer boste imeli mir.
 • dobro internetno povezavo s primerno kamero, da vas lahko spremljam pri izvajanju vaj
 • podlogo/armafleks za izvajanje vaj

Cena programa je 240€

Prijava na spletni strani www.janibrajkovic.com. Za več informacij pišite na info@janibrajkovic.com ali pokličite na 040-654-653.
 
Program vodim Jani Brajkovič, učitelj AEQ® metode in AEQ® dihanja 2.stopnje, učitelj AEQ odnosov 1.stopnje, učenec AEQ® metode 3.stopnje 2/6

Poglejte si tudi PODKAST Z JANIJEM BRAJKOVIČEM:

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu