Japonci ugotavljajo, kakšni so idealni poklici za vsako krvno skupino

To je japonska tehnika psihološkega profiliranja, ki razkriva več o vaši osebnosti in poslovnih sposobnostih.

Japonci ugotavljajo, kakšni so idealni poklici za vsako krvno skupino (foto: Profimedia) Profimedia
17. 9. 2023

Japonci so znani po uporabi posebne tehnike, kjer na podlagi analize krvnih skupin določajo psihološki profil osebnosti. Menijo, da ima vsaka krvna skupina posebne značilnosti, prednosti in slabosti.

Preverite, kateri poklici vam po japonski teoriji najbolj ustrezajo glede na vašo krvno skupino.

Krvna skupina 0

Najbolj vam ustrezajo dejavnosti na prostem, dinamične obrti in poklici, timsko delo, komercialni poklici z ljudmi, oglaševanje, prodaja in delo v izobraževanju. Hitro in enostavno se prilagajate različnim okoljem in različnim ljudem, brez težav prehajate iz konkretnega v abstraktno in obratno. V življenju se pogosto ukvarjate z več različnimi deli. Z lahkoto menjate službo, saj imate radi raznolikost. Ste zelo diplomatski, zaradi česar se lahko znajdete tudi na vodstvenih položajih.

Krvna skupina A

Odlično se izkažete v dejavnostih, kjer morate biti bolj samoiniciativni in samostojni, kot v tistih, kjer se morate prilagajati drugim. Nadarjeni ste za umetniške dejavnosti, literarno ali znanstveno udejstvovanje, ustvarjalne dejavnosti … Pogosto ste sami ali pa imate majhno skupino ljudi, s katerimi sodelujete. Podjetja s hitrim tempom dela vas preveč utrujajo. Ne marate se vključevati v ekipe, saj ste najbolj uspešni v samostojnih delih. Prilagodite se lahko le do te mere, da se počutite usklajene z okoljem. V nasprotnem primeru se raje umaknete.

Krvna skupina B

Radi imate poklice, ki zahtevajo kontinuiteto, vztrajnost in metodičnost (kot npr. laboratorijske raziskave). Primerni bi bili tudi za vojaška ali policijska dela. Imate težnjo po specializaciji in strokovnem znanju. Ne marate poklicev, kjer ni jasno določenih pravil in meja. Znate slediti svojemu ritmu in ste sposobni narediti vse, na kar se osredotočite.

Krvna skupina AB

Ustrezajo vam znanstvene in tehnične dejavnosti na različnih področjih, pa tudi dejavnosti, ki so v sožitju z naravo (npr. poljedelstvo in kmetijstvo, vrtnarjenje, negovalni poklici ipd.) Statična, sedeča in monotona dela vas ne pritegnejo. Svojo največjo efektivnost pokažete, ko se združite še z nekom, ki vas zna spodbuditi, da se izrazite in uresničite svoje načrte.

Vir: Sensa RS