Jaz, tukaj in zdaj, pomirjena

Ni odvisno od starosti ali letnega časa, ne od denarja na bančnem računu ali nalog v službi, »nujnih« vsakodnevnih opravkov, vremena, pospravljenega stanovanja, rož na okenskih policah … Dobro počutje, uglašenost s samim seboj, pomirjenost, zadovoljstvo. Notranje, ki se odraža navzven. Od česa je odvisno, kako to doseči?

17. 10. 2019 | Promocijsko sporočilo

Človek hrepeni po popolnosti. Predvsem svoji popolnosti … A sami v sebi redko vidimo popolnost, ki jo v nas vidijo drugi. Preveč ali premalo kilogramov, premajhne oči in preveliki podočnjaki, skriti strahovi, primerjanje z »uspešnejšimi«, cepetanje od nemoči … Preredko se zavedamo, da je to, kar vidimo, odraz našega notranjega stanja. Če misliš lepo, vidiš lepo. Če misliš, da se da, se da.

Izstopite iz kolesja dvomov in razpršenih misli

V Dolenjskih Toplicah, kjer je bila narava radodarna z blagodejnostjo za telo in dušo, je okolje nadvse primerno, da prekinemo neskončni krog begajočih misli in preglasnih skrbi, v katerega se vse prevečkrat pustimo ujeti. Treba se je spomniti, da je življenje priložnost za marsikaj, in preprosto skočiti s tega vrtiljaka.

V Termah Dolenjske Toplice so si zadali nalogo, ustaviti vaše kolesje, ki vas zadržuje v tem krogu. Da vam pokažejo, kako se osredotočiti in najti v sebi mirno zavetje in odličnega sogovornika in prijatelja.

Oddahnite si in okrepite čuječnost

Med oddihom v Termah Dolenjske Toplice lahko obiskujete terapije, meditacije in vadbe, ki večajo sposobnost osredotočanja na tukaj in zdaj. »V naravi iščemo stik in razvijamo odnos s samim seboj, odnos, ki smo ga v sodobnem hektičnem svetu izgubili nekje na poti iskanja navidezne popolnosti,« razložita terapevtki Katja in Simona. »Pri tem nam pomaga dolenjski gozd, domovanje prelepih smrek. Sprehajamo se po gozdnih poteh in raziskujemo – gozd in sami sebe – s čuječno hojo, z zavedanjem lastnega telesa in prebujanjem čutil.«

Oddih za čuječnost

Med oddihom v Termah Dolenjske Toplice od 28. oktobra do 3. novembra se lahko udeležujete terapij, vadbe in učenja čuječnosti brezplačno. Vsak dan je na voljo od 4 do 5 storitev, udeležite pa se jih lahko vsi hotelski gostje, ne glede na to, koliko dni bivate v hotelu.

V Termah Dolenjske Toplice se lahko naučite vsrkavati zdravilno moč narave – gozda, zvokov in vode.

Zaznavanje trenutka z vsemi čutili, brez načrtovanja, ocenjevanja in obsojanja

Čuječnost (mindfulness) razumemo kot zavedanje sedanjega trenutka, odprto in radovedno, brez "obsojanja". Ko se naučimo samo opazovati, se prepustiti, se um in čustva umirijo. Takrat se nam lahko odpre drugačen pogled. Slišati je preprosto, a ohraniti čuječnost in osredotočenost je veščina, ki jo je treba vaditi. In s pomočjo strokovnjaka gre lažje.

Gozdna kopel, ki jo včasih imenujejo tudi gozdna terapija ali gozdni selfness, je naravna metoda sproščanja in krepitve organizma. Gozd je odličen vzorec harmonije in sožitja in nam lahko ogromno da – če znamo videti, slišati in čutiti. Zdravilno moč zelenja in zvokov narave dopolnjujejo nevidna energija dreves in hlapljive organske spojine fitoncidi, ki rastlinam pomagajo v obrambi pred škodljivci, na človeka pa delujejo tako, da povečujejo njegovo odpornost in krepijo srčnožilni sistem, spodbujajo prebavo in povečujejo sposobnost pomnjenja in koncentracije.

Zvočna kopel z gongom in tibetanskimi skledami je starodavna terapija za regeneracijo. Glasba ima čudežno moč, za gong pa pravijo, da naj bi imel sploh najmočnejšo energijo. Udarec na gong deluje na vse zvoke okoli nas, in tako se ustvarijo številni sloji neskončnih tonov. Kot bi stali v bližini mogočnega slapa … Vibracije prodirajo v telo in delujejo nanj, odstranjujejo skrbi, um se bistri in postaja kreativen.

Pomagajo tudi smeh in dihalne vaje, čemur pravijo nekateri joga smeha. V naše življenje vnese veliko smeha, radosti, zadovoljstva. Redna vadba joge smeha naredi življenje dokazano bolj pozitivno.

Či gong je starodavna kitajska zdravilna tehnika, sestavljena iz preprostih počasnih gibov, ki spodbujajo kroženje življenjske energije in jo večajo. Z redno vadbo osmih vaj, ki se jih boste naučili v Dolenjskih Toplicah, boste dosegli, da se bo energija po telesu prosto pretakala, in s tem ustvarili energijsko ravnovesje.

Objem termalnih vrelcev v Dolenjskih Toplicah in zdrave jedi, v katerih prevladujejo pridelki z bližnjih kmetij, še dodatno regenerirajo in vračajo moč.
K dobremu počutju pa pomagajo tudi različne druge delavnice, pogovori in vaje za sprostitev. V Dolenjskih Toplicah jih bo še posebej veliko v počitniškem tednu od 28. oktobra do 3. novembra. Takrat boste lahko prisluhnili tudi pisateljici Alenki Rebula, priznani strokovnjakinji na področju psihologije, ki bo z vami razmišljala o človeku kot edinstvenemu bitju. V soboto, 2. novembra, pa vabljeni na glasbeni večer z Omarjem Naberjem, ki vas bo razvajal z božajočimi zvoki akustične kitare.

V Termah Dolenjske Toplice boste ob pomoči strokovnjakov osvojili znanja in metode, ki vam bodo

v vsakdanjem življenju dragocena pomoč pri umirjanju, premagovanju stisk in osredotočanju na dobro. Naučili se boste stkati vezi z naravo in bolj uglašeno doživljati sebe in okolje.

Biti tukaj in zdaj, prisoten z vsemi čutili, je darilo, ki vam lahko spremeni življenje. Podarite si ga.

Terme Dolenjske Toplice | 08 20 50 300 | booking@terme-krka.eu | www.terme-krka.si