Kadar moški izbere žensko, ki se je začela prebujati...

... z njo ne bo mogel biti, če svojega srca ne bo odprl. 

Kadar moški izbere žensko, ki se je začela prebujati... (foto: profimedia) profimedia
11. 5. 2022

Kadar moški izbere žensko, ki se je začela prebujati in ki hodi po poti svojega srca, je njegova edina možnost, če želi ostati v razmerju z njo, da tudi on začne slediti sebi. Saj takrat ne bo več mogel ostajati v svojem starem načinu razmišljanja, čutenja in delovanja - z njo ne bo mogel biti, če svojega srca ne bo odprl. 

Moral bo pogledati globoko vase, se soočiti s svojimi strahovi, preseči vse svoje stare vzorce, v katerih še vedno morda vztraja, ter zbrati dovolj poguma, da bo zaupal njej.

Njej, ki mu ne bo dala tiste površinske pozornosti, ki mu jo samo občasno dajeta družba in okolica, vendar mu bo dala neprecenljivo več. Dala mu bo del sebe, dala mu bo družino, dala mu bo svoje srce. In dala mu ga bo za vedno, če bo le čutila, da On ve, kako ljubiti.

In če se bo z njo podal na pot odkrivanja ljubezni, iskrenosti, spoštovanja, zaupanja in zvestobe - in sebe - ne bo več nikdar isti moški. In morda svojim starim prijateljem več ne bo ugajal, ker ne bo izpolnjeval njihovih pričakovanj. In nič več ga ne bodo zanimale brezplodne debate in norčevanje na račun drugih žensk, samo zato, da bi si na primitivnih šalah polnil svoj ego. Nič več ga ne bodo zanimale tiste punčke, ki si želijo samo njegove pozornosti - zanimala ga bo samo še ena ženska in njej bo poklonil svoje spoštovanje. 

Sebi bo ugajal vsak dan bolj, vsakega novega dne z njo se bo veselil in bo sebe ter svojo žensko varoval in ljubil. 

Urban Urbanc v knjigi Sem, ki ljubim življenje

in Vikend odmik na Pokljuki: Kako napredovati na poti osebne rasti?