Kaj je karmični dolg in kako ga prepoznate?

Včasih se zgodi, da nas v življenju spremlja karmični dolg, ki smo ga nabrali v prejšnjih življenjih. Preverite, kako ga prepoznati.

Kaj je karmični dolg in kako ga prepoznate? (foto: Profimedia) Profimedia
29. 6. 2022

Karma ima običajno že negativen prizvok, saj mnogi verjamejo, da je povezana s posledicami, ki jih nekdo prejme po negativnem vedenju v sedanjosti. A karma se lahko ukvarja tudi s preteklostjo.

Poleg karme poznamo tudi "karmični dolg", ki se nanaša na odločitve iz preteklih življenj, ki se morda ponavljajo v sedanjem življenju.

Kaj je karmični dolg?

Gre za vzorce v vašem življenju, ki se ponavljajo. Običajno gre za negativne, celo toksične vzorce ali nerešena vprašanja. Morda se nenehno spopadate s finančnimi težavami, sabotirate svoje odnose ali se izogibate odgovornosti.

Karmični dolg je povezan s ciklično naravo vesolja in vsega v njem, vključno z vašimi cikli rojstva in ponovnega rojstva.

Morda mislite, da karmični dolg lahko nadzoruje vaše življenje, a obstajajo preprosti načini, kako se z njim spopasti. Prvi korak pa je seveda ugotoviti, ali oz. kje imate karmični dolg.

To so 4 znaki, da imate karmični dolg:

1. V življenju se soočate s ponavljajočimi se negativnimi ali težkimi vzorci. Vedno znova se spopadate s podobnimi težavami, denimo ponavljajoči se vzorci odnosov ali ponavljajoče se finančne težave. Za njih ne najdete konkretnega vzroka v tem življenju. 

2. Vedno znova se znajdete v vlogi, ko skrbite za druge. Morda ste nagnjeni k skrbi za druge kot poplačilo dolga zaradi sebičnosti v prejšnjem življenju.

3. V življenju imate karmični odnos. Tak odnos je nepopisno močan in intenziven, a je pogosto tudi čustveno izčrpajoč. 

4. Pogosto se znajdete v situacijah, ki silijo v introspekcijo. Morda morate razrešiti stare občutke, nerazrešena vprašanja ali se otresti določenih vzorcev.

Ko ugotovite, ali imate karmični dolg, pa je čas, da ga odplačate. To storite tako, da prevzamete odgovornost za dejanja, prepoznate svoje največje ovire, prekinete karmične cikle v svojem življenju ter se naučite opuščati.

Ozavestite, kako vaša dejanja vplivajo na ljudi okoli vas in nadaljne odločitve sprejemajte na podlagi tega zavedanja. 

Pri odplačevanju karmičnega dolga vam je lahko v pomoč tudi strokovnjak, ki se ukvarja s preteklimi življenji. Ta vam lahko pomaga ugotoviti, kakšen je vaš dolg in kako ga poplačati.

Ko se osvobodite svojih starih dolgov lahko zaživite polno in srečno življenje.

Če se vam zdi ukvarjanje s prejšnjimi življenje nesmisleno, pa boste zagotovo večino potrebnih odgovorov dobili tudi v tem življenju in v odnosih, ki ste jih doživeli "zgolj" v tem življenju.

Prirejeno po: YourTango