Robert Golob je VODNAR. Kaj je značilno za VODNARJE?

Slovenija je na državnozborskih volitvah podala največ glasov stranki Roberta Goloba, ki je rojen 23. januarja, kar pomeni, da je po zahodni astrologiji vodnar. Poglejmo si, kaj je značilno za to znamenje. 

Robert Golob je VODNAR. Kaj je značilno za VODNARJE? (foto: profimedia) profimedia
28. 4. 2022

Predstavniki vseh zračnih znamenj ne morejo živeti brez dinamike in sprememb. Vedno so polni novih idej in zamislic, ki pa jih včasih tudi ne zmorejo uresničiti, saj jih imajo enostavno preveč. Ena izmed njihovih značilnih lastnosti je, da živijo za nenehne spremembe, ki jih potrebujejo kot zrak za dihanje. 

So pametni, iznajdljivi, družabni, podjetni, sposobni združevati nezdružljivo in hitro dojemajo informacije. 

VODNAR

Najpogosteje se vodnarje opiše kot unikatne, neodvisne, inteligentne in humanitarne posameznike. Znani vodnarji so Abraham Lincoln, Jennifer Aniston, Oprah Winfrey... 

Kot zračno znamenje nujno potrebujejo svoj prostor in svobodo. Pogosto skrbijo za dobrobit drugih in družbe. Po naravi so uporniški in spontani, zato se pogosto upirajo sistemu, za katerega verjamejo, da ne služi človeku. Vedno so korak pred časom, zato so pogosto nerazumljeni. Obožujejo tehnologijo. Nekateri jih opišejo kot ekscentrike. Včasih izgubijo stik z realnostjo. Lahko so hladni in čustveno odmaknjeni ali pa izjemno čustveni. So misleci, ki radi analizirajo, zato se težko zadržijo, če jih nekaj moti. 

Znamenje vodnarja je povezano s prihodnostjo in tehnološkim napredkom. Zelo se zanimajo za načine, na katere lahko tehnologija izboljša družbo.

Simbol vodnarja zliva vodo iz vrča. Pomen znamenja vodnar je v tem, da je služitelj in razdeljevalec vode. Ravno zato vodnar vedno priskoči na pomoč, če je kdo v težavah. 

Kaj običajno opiše vodnarje?

Humanitarnost: Vodnarji želijo pomagati ljudem in izboljšati njihovo blaginjo. Zato ni presenetljivo, da obstajajo številni znani humanitarci, ki so vodnarji, vključno s Susan B. Anthony in Franklinom D. Rooseveltom.

Asertivnost: To je sposobnost odkritega izražanja lastnega mnenja, prepričanj, pravic, potreb ali čustev, pri čimer hkrati upoštevamo našega sogovornika. Vodnarji se zavedajo, da imajo osnovne človekove pravice, ki jih morajo ostali ljudje spoštovati, kar vključuje tudi svobodno izražanje lastnih potreb in čustev.  Zavzemajo se za to, kar se jim zdi prav, in se ne bojijo deliti svojega mnenja. Vodnar rad koraka v svojem ritmu in gleda na težave in situacije iz različnih perspektiv. 

Samozavest: Vodnarji so blagoslovljeni s samozavestjo, saj pogosto dobro vedo kdo so in kaj si želijo v življenju. Čeprav bodo poslušali druge, so predani svojim prepričanjem in se ne odrekajo pod pritiskom.

Ustvarjalnost: Vodnarji radi raziskujejo svet in ustvarjajo nove stvari. Poznamo kar nekaj ​​slavnih kreativnih vodnarjev; Virginia Woolf, Toni Morrison, Alicia Keys. Ellen DeGeneres...

A seveda nihče ni popoln, niti vodnarji.

Kar zadeva zahtevnejše lastnosti vodnarja, te pogosto vključujejo naslednje:

Trma: Odločnost ene osebe je lahko za drugo trma. Vodnarji so včasih lahko tako trdno prepričani v svoj prav, da izpadejo nepopustljivi in ​​frustrirajoči.

Nepredvidljivost: Z vodnarjem življenje nikoli ne postane dolgočasno, toda njihov velik občutek za pustolovščino in potreba po nenehni stimulaciji jih lahko naredita nekoliko nepredvidljive in potencialno nezanesljive.

Impulzivnost: Vodnarji hitro sledijo svojim impulzom. Včasih to deluje koristno, včasih pa bi jim bolje služilo malo več premišljenosti pred izvedbo koraka. 

Čustvena zaprtost in odmaknjenost: Vodnarji niso nujno najbolj odprti, ko gre za njihova čustva, zato se pogosto zdijo nekoliko odmaknjeni ali bolj objektivni. To pa ne pomeni, da jim je vseeno; morda boste le morali porabiti nekaj več časa za spoznavanje njihove narave.

Preberite si še: 10 adutov, ki jih imajo VODNARJI