Kaj je značilno za žensko z nerazrešeno TRAVMO?

1. 4. 2024
Deli
Kaj je značilno za žensko z nerazrešeno TRAVMO? (foto: shutterstock)
shutterstock

Vse imamo nerazrešene travme, a prav vsaka od nas je dovolj močna, da se poda na pot zdravljenja.

Ženska, ki v sebi nosi nerazrešeno travmo, nima občutka varnosti. Ta občutek bo želela nadomestiti z vedenjem, ki pa je velikokrat toksično.

Lastnosti ženske, ki ima nerazrešeno travmo, so:

  • Pretirana neodvisnost;
  • Zaprtost in čustvena oddaljenost;
  • Pretirana kritičnost;
  • Izrazita potreba po nadzoru;
  • Togo premikanje brez občutka;
  • Pretirana karierna ambicioznost in produktivnost, ki vodi v izgorelost;
  • Pomanjkanje želje po intimnosti.

Travma ima vpliv tudi na žensko samozavest in njen občutek lastne vrednosti. Lahko se nenadoma pojavijo občutki strahu, krivde ali sramu. Ženska morda v sebi čuti, da ni vredna ljubezni ali da si ne zasluži dobrega življenja, zaradi česar si preprosto neha omogočati dobro, svobodno življenje.

Iz teh občutkov se veliko žensk zateče k izolaciji. Naenkrat ji ni do druženja in povezovanja z drugimi, zaradi česar je bolečina samo še večja. Ljudje, ki nimajo podpore, težje zacelijo svoje rane.

Ženska energija je globoko povezana tudi s čustveno zavestjo in intuicijo. Travma to energijo rani, zaradi česar ženska podvomi v svoje sposobnosti in ne zaupa več lastnim odločitvam. Nekako se odklopi od svoje pristne ženske energije in neha slediti svojim občutkom.

Ko neha slediti svojim občutkom, ženska ne more odpreti svojega srca ljubezni. Namesto tega postavi nekakšen zid, ki naj bi jo varoval pred bolečino, v resnici pa ji tudi onemogoča življenje, polno ljubezni, zaupanja, povezanosti, ranljivosti in empatije.

Naše bistvo je globina, čutnost, lepota, igrivost in sproščenost. Travma nas oddalji od tega bistva, zato je ključno da jo razrešimo. Pot zdravljenja lahko deluje zastrašujoča, včasih celo nemogoča, a ne pozabite, da v sebi že nosite vse, kar potrebujete.

Prava moč ženske energije ni samo v tem, da je mehka in čutna. Prava ženska moč je v tem, da zmoremo po travmi vstati in dalje lepšati svet z modrostjo, milostjo in ljubeznijo - tudi takrat, ko to zveni nemogoče.

Prirejeno po: The Queen Kollective

Preberite si še:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja