Kaj narediti, da bodo oblačila prišla ZLIKANA iz pralnega stroja?

15. 2. 2024
Deli
Kaj narediti, da bodo oblačila prišla ZLIKANA iz pralnega stroja? (foto: shutterstock)
shutterstock

Lahko poskusite ta trik, če deluje. Veliko žensk ga prakticira in pravijo, da vidijo rezultate - da se oblačila po pranju ne zmečkajo. 

Likanje je gospodinjsko opravilo, ki ga mnogi ne marajo. Vzame veliko časa, izkušene gospodinje pa so našle trik, ki, kot pravijo, deluje. Na spletu trdijo, da jim oblačil ni treba likati, saj se perilo ne mečka. Vse, kar morate storiti je, da iz aluminijaste folije naredite dve ali tri žogice v velikosti teniške žogice in jih položite v pralni ali sušilni stroj.

Trik s kroglico folije v stroju pomaga, saj lahko kroglice pripomorejo k boljšemu ožemanju in pranju oblačil, v sušilnih strojih pa ustavijo nastajanje statične elektrike. Zanimivo je, da mnoge ženske pravijo, da mehčalca sploh ne potrebujejo.

Ta trik se splača preizkusiti, saj prihrani čas. Ne pozabite pa izbrati ustreznega programa pranja in ustreznega trajanja programa sušenja. Ko so oblačila preveč posušena, so gube na oblačilih tako globoke, da pri likanju potrebujete cel oblak pare. Poleg tega, če v bobnu ne mešate lažjih in težjih tkanin, pomeni, da vam ni treba skrbeti, da bi se lažji kosi zmečkali.

Vir: mondo.rs

Preberite si še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk