Kaj o vas pove dan v tednu, na katerega ste rojeni?

Ali veste, na kateri dan v tednu ste rojeni? Vsakemu dnevu namreč vlada drug planet, ki nam pripiše določene lastnosti. Preverite, kaj velja za ljudi, ki so rojeni na določen dan. 

Kaj o vas pove dan v tednu, na katerega ste rojeni? (foto: pexels) pexels
18. 6. 2021

 

Če ne veste, na kateri dan ste bili rojeni, lahko preverite tukaj. 

Ali pa vpišete v Google v angleškem jeziku: "what day was 8. april 1985". Mesec zapišite z besedo. 

Ponedeljek - Luna

Ponedeljku vlada luna, materinska entiteta, ki temelji na predanosti, dobroti in družini. Luna je simbol čustev. Ljudje, rojeni ob ponedeljkih so izjemno čustveni, materinski, občutljivi, prilagodljivi in prijazni. Včasih potrebujejo nekoliko več časa, da sprejmejo odločitve in tudi, da drugim razkrijejo svoje skrivnosti. Imajo močno intuicijo in so dobri v branju ljudi. 

Torek – Mars

V grški in rimski mitologiji je Mars planet vojne. Ljudje, rojeni ob torkih imajo ognjen, borbeni duh. So pogumni, močni, nestrpni, energični, aktivni in zagnani k uspehu. Pogosto se lahko počutijo, da morajo v življenju doseči izjemne dosežke in za izpolnitev tega so pripravljeni narediti praktično karkoli.

Sreda – Merkur

Merkur je planet komunikacije, misli, intelekta, tehnologije, financ, potovanj... Sredini otroci so zelo komunikativni in vsestranski, včasih pa so tudi nekoliko neprevidni. Nenehno bodo iskali in raziskovali vse svoje možnosti, dokler ne bodo našli tiste, ki bo zanje najboljša. Zaradi svoje vztrajnosti pogosto dosegajo dobre rezultate na različnih področjih.

Četrtek – Jupiter

Četrtku vlada Jupiter, ki je optimističen, inteligenten in na splošno zabaven. Ljudje, rojeni na četrtek so vedno življenje zabave, saj ljudi okoli sebe vedno spravljajo v dobro voljo. Obožujejo čvekanje, šale in druženje nasploh, pa tudi filozofiranje. Zaradi svoje genialnosti in ambicioznosti pa se pogosto znajdejo tudi na vodilnih položajih. 

Petek – Venera

Petkovim otrokom vlada Venera, planet ljubezni, lepote, ravnotežja, romantike, elegance in užitka. Ljudje, rojeni na ta dan, so družabni in umetniški. Veliko jim v življenju pomenita lepota in ljubezen ter užitek, kar se lahko v skrajnih primerih sprevrže tudi v obsedenost. Zaradi svoje kreativne narave so lahko nekoliko raztreseni, vendar imajo izjemno dober občutek za estetiko ter za vse lepo. 

Sobota – Saturn

Saturn predstavlja učitelja, resnost, doslednost in natančnost. Ljudje rojeni ob sobotah so skromni, marljivi in modri. So izjemno pridni delavci, hkrati pa bodo v vsakem svojem porazu poiskali lekcijo.

Nedelja – Sonce

Ljudje, rojeni ob nedeljah, so rojeni "pod soncem" So bistri, ustvarjalni, drzni in glasni. Pogosto izstopajo iz množice in uživajo v soju žarometov. So dobri voditelji, saj si upajo tvegati ter konstantno prihajajo na plano z novimi idejami, kako bi lahko svoje delo še izboljšali in nadgradili. Nedeljski ljudje veljajo za zelo iskrene in brez zadržkov izrazijo svoje mnenje, zaradi česar lahko včasih koga nehote prizadanejo.

Avtorica: Veronika Sivka, povzeto po bustle.com 

Poglejte si še: