Kaj pomeni, če razbijete kozarec ali krožnik?

31. 5. 2024
Deli
Kaj pomeni, če razbijete kozarec ali krožnik? (foto: shutterstock)
shutterstock

Vsakdo kdaj v življenju ponesreči razbije kakšen kozarec ali krožnik. Kaj naj bi to pomenilo? Prinaša to res srečo? 

Večinoma ljudje že od nekdaj menijo, da je razbito steklo ugodno znamenje. Na splošno naznanja začetek nečesa novega v vašem življenju. Poleg tega lahko po nekaterih razlagah pomeni izboljšanje financ v bližnji prihodnosti.

Če ponesreči razbijete steklo, to pomeni, da vas čaka sreča. Če ga razbijete namenoma zavestno, to seveda ne velja. Stare vraže so govorile, da razbit kozarec, črepinje iz stekla ali porcelana prinašajo srečo. Če torej pomotoma razbijete kakšno steklo, pomeni, da zlo zapušča vašo hišo in da bo prišla sreča.

Toda razbiti kozarci in steklo imajo po svetu različne pomene. 

V Rusiji so na poroki namenoma razbijali krožnike in s tem mladoporočencema zaželeli srečo. Razbijanje kozarcev je tudi značilno na judovskih porokah, kjer žvenket razbitega kozarca odganja zle demone. "Mazel tov" ali "srečno" gostje danes zavpijejo z namero, da mladoporočencema zaželijo veliko sreče v zakonu.

Tudi Nemci razbijajo. Na predvečer poroke v Nemčiji se gostje zberejo v nevestini hiši in razbijejo posode, kar naj bi sveže poročenima prineslo srečo. Par mora nato pospraviti črepinje, s tem pa dokažeta, kako dobro se bosta v življenju skupaj spopadala z izzivi.

Čas je za novo 

Naravno je, da se ljudje soočamo z določenimi ovirami, ki jih moramo uničiti. Večina teh ovir ni fizičnih; večinoma so psihološke. V fizičnem smislu, ko naletimo na oviro, kot je zid ali vrata, običajno obstaja vhod ali pot okoli nje, vendar je tiste v vaši psihi težje podreti. Te psihološke ovire so velikokrat posledica dvoma vase. Ko se steklo razbije, to simbolizira rušenje te psihološke pregrade. To pomeni, da se zidovi, ki ste jih postavili v svoji glavi, končno rušijo oziroma je čas, da jih zrušite.

Še en dober znak, ki ga predstavlja razbito steklo, je povezan s tem, da je steklo predmet, ki ga je mogoče reciklirati - vendar se nikoli ne vrne v prvotno obliko, pač pa v drugačno. Ko se steklo razbije, to lahko pomeni, da boste zelo kmalu šli skozi pomembno spremembo v svojem življenju. Morda je za vogalom izkušnja, skozi katero boste šli. Ta izkušnja morda ne bo najlažja, a na koncu boste iz nje izstopili kot nova oseba.

Ko se steklo razbije, veste, da se vaš čas na določenem mestu ali položaju bliža koncu, in to vam pomaga, da se vnaprej pripravite na novega. Morda se boste morali naučiti nove veščine ali spremeniti svoje vedenje.

POGLEJTE SI VIDEO PATRA KARLA GRŽANA O LETU, KI GA JE PREŽIVEL KOT BREZDOMEC