Kaj pomeni, če si ženska ne želi spolnih odnosov?

29. 1. 2024
Deli
Kaj pomeni, če si ženska v razmerju ne želi spolnih odnosov? (foto: profimedia)
profimedia

V razmerjih se pogosto zgodi, da ima ženska veliko željo po spolnosti, nato pa ta upade. Zakaj do tega pride?

Prek spolnosti se lahko s partnerjem povežemo in dosežemo novo dimenzijo intimnosti. Ljubeči, predani spolni odnosi lahko pripomorejo k zdravemu in poglobljenjemu razmerju, obenem pa krepijo tudi naše zdravje, počutje, samozavest in občutek zadovoljstva.

V partnerskih odnosih pa se včasih zgodi, da ima ženska na začetku veliko željo po spolnosti, nato pa ta precej upade. Morda se je na začetku pripravljena predati, nato pa se v odnosu ne počuti več varno, kar se odraža tudi na spolnem življenju.

Oziroma kot pravi Aleš Ernst, učitelj in avtor AEQ metode: "Do tega pride, če se v ženski dopamin, ki poganja partnerski odnos na začetku, v letu dni z razvojem zaupanja v partnerja, ne spremeni v oksitocin."

Do pomanjkanja občutka varnosti lahko pride zato, ker moški ni v svoji zdravi moškosti. Moški, ki ni v zdravi moški energiji, v razmerje ne bo prinesel občutka varnosti in stabilnosti. Namesto tega bo taka zveza kaotična, nestabilna, nepredvidljiva in naporna za oba partnerja. V takem odnosu se ženska ne bo počutila dobro in posledično bo tudi želja po spolnosti upadla.

S temi dejanji moški, ki ni v zdravi moški energiji, odbija žensko:

  • Je nekonsistenten in se ne drži tega, kar reče.
  • Ne upošteva čustvenih potreb svoje partnerice oziroma nima niti posluha zanje.
  • Ne sprejema odločitev in žensko potiska v to, da ona prevzame moško vodstvo.
  • V odnosu ne postavlja jasnih mej.
  • V odnosu ne upošteva mej svoje partnerice.
  • Ko naletita na izzive, se moški v razmerju umakne, namesto da bi se usmeril k reševanju težave.

To ni kritika na moške; OBA partnerja morata namreč poskrbeti za svojo energijo. Moški, ki je v zdravi moškosti, ne bo privlačil ženske, ki ni v zdravi ženskosti. Šele, ko se je ženska pripravljena predati in zaupati svojemu partnerju, bo ta lahko v zdravi moški energiji.

Pomembno je, da oba partnerja delata na sebi, razrešujeta svojo staro bolečino in poskrbita za svojo zdravo energijo. Tako bosta skupaj ustvarila harmoničen odnos, v katerem bo tudi spolno življenje v razcvetu.

Prirejeno po: Jake Woodard

Preberite si še:

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel