Kaj pomenijo različna znamenja na telesu?

2. 7. 2023
Deli
Kaj pomenijo različna znamenja na telesu? (foto: shutterstock)
shutterstock

Večina od nas se rodi z znamenji po telesu, vsako od teh znamenj pa ima edinstven pomen.

Nekateri verjamejo, da so znamenja odtis iz prejšnjega življenja, spet drugi pa menijo, da odražajo energijo prejšnjih generacij. Tretja teorija narekuje, da so znamenja odraz naše karme. Vsem teorijam pa je skupno eno; znamenja lahko nakazujejo na določene osebnostne lastnosti. Preverite, kaj o vas pove znamenje glede na njegovo velikost, obliko in mesto. 

Kaj vam sporoča velikost znamenja?

V splošnem velja, da večje znamenje nosi tudi večje sporočilnost. Manjše, kot je znamenje, manj intenzivna je lastnost, ki nam jo prinaša. Srednje velika znamenja prinašajo tako srednje intenzivne lastnosti, največja znamenja pa pogosto tudi največ prispevajo k določenim lastnostim.

Kaj pa oblika in barva znamenja?

Poznamo več oblik in barv, vsaka od teh pa ponovno pomeni nekaj drugega.

  • Trikotna znamenja naj bi ponazarjala ravnovesje;
  • Znamenja nenavadnih oblik lahko v življenje prinesejo nekaj nereda;
  • Okrogla znamenja odražajo dobroto;
  • Kvadratna znamenja lahko prinesejo nekaj nepredvidljivosti.

Svetla znamenja se obravnavajo kot znamenja, ki prinašajo srečo, temna znamenja pa ponazarjajo ovire, ki pa na koncu pripeljejo do rasti in napredka.

Pomemben je tudi del telesa

Znamenja lahko najdemo na vsakem delu telesa; na rokah, obrazu, intimnih predelih, celo na ustnicah ali jeziku. Vsak del telesa pa ima tudi svoj pomen.

Čelo

Znamenje na sredini čela ponazarja modrost in umirjenost. Ljudje s takim znamenjem so delavni in bistri.

Znamenje na desni strani čela lahko v življenje prinese nekaj bogastva, na levi strani pa namiguje, da je oseba lahko sebična.

Obrvi

Znamenje na sredini obrvi prinaša vodstvene sposobnosti in finančno udobje. Znamenje na levi strani obrvi je znak romantike, na desni strani obrvi pa naj bi znamenje nosili posamezniki, ki so zelo previdni.

Oči

Tudi v okolici oči se lahko pojavijo znamenja. Okoli levega očesa naj bi znamenje imeli ljudje, ki so nagnjeni k pesimizmu, okoli desnega očesa pa posamezniki, ki so pošteni in zanesljivi.

Nos

Znamenje na konici nosu predstavlja impulzivnost, morda celo nepremišljenost. Znamenje na desni strani nosu lahko prinese nekaj bogastva, na levi strani nosu pa pa vam sporoča, da se boste morali za stvari v življenju potruditi. Znamenje pod nosom je znak čutnosti.

Lice

Če imate znamenje na desnem licu, je to znak, da ste bolj dominantne narave, znamenje na desnem licu pa lahko nakazuje na to, da imate "kratke živce" in da se hitro razjezite.

Uho

Ne glede na točno mesto, naj bi znamenja na ušesih prinašala srečo. Taki ljudje naj bi živeli polno življenje, obenem pa jim pripisujemo premišljenost in zmožnost sprejemanja dobrih odločitev.

Ustnice

Znamenje na kateremkoli delu ustnic pomeni, da ima oseba odličen okus za hrano. Taki ljudje so pravi gurmani in svojim brbončicam želijo le najboljše.

Jezik

Tudi znamenja na jeziku so možna! Ta naj bi ponazarjala ovire pri govoru; morda oseba ne mara javnega nastopanja ali ima težave pri izražanju lastnih občutkov.

Brada

Ljudje z znamenjem na sredini brade naj bi bili zelo pustolovsko naravnani. Obožujejo potovanja in spoznavanja novih ljudi. Znamenje na desni strani brade nakazuje na osebe, ki so močne na področju logičnega sklepanja, znamenja na levi strani brade pa nosijo pošteni in zvesti ljudje.

Vrat

Znamenje na sprednji strani vratu lahko prinaša srečo. Ljudje, ki ga nosijo, naj bi imeli odlične govorne sposobnosti. Znamenje na zadnji strani vratu pa naj bi nosili ljudje, ki imajo težave z nadzorovanjem jeze.

Rama

Znamenje na levi rami naj bi ponazarjalo trmo, na desni rami pa je znak poguma.

Roka

Znamenja na obeh rokah pomeni, da je oseba zelo vljudna in prijazna. Znamenje na desni roki je znak, da je oseba visoko inteligentna, na levi roki pa ponazarja željo po razkošju.

Komolec

Znamenje na katerem koli komolcu naj bi bil znak notranjega nemira. Ta je morda bil prenesen od prednikov ali iz prejšnjega življenja.

Zapestje

Posamezniki, ki imajo znamenja na zapestjih, so zelo ustvarjalni in se odlično znajdejo v poklicih, ki vključujejo pisanje, slikanje in drugo ustvarjanje.

Dlan

Znamenja na dlaneh lahko prinesejo nekaj življenjskih ovir, ki pa v sebi nosijo veliko lekcij in znanj, ki jih nujno potrebujemo za rast.

Prsti

Ljudje, ki imajo znamenja na prstih, so lahko precej razdražljivi. Včasih pretirano reagirajo zaradi malenkosti in jemljejo stvari preveč osebno.

Rebra

Znamenje na rebru pomeni, da ima oseba v svoji podzavesti precej strahov, zaradi česar je lahko celo nekoliko neiskrena v odnosih.

Hrbet

Če imate znamenje v bližini hrbtenice, je to lahko znak močnih vodstvenih sposobnosti. Znamenja v bližini lopatic lahko nakazujejo na to, da se boste morali v življenju zelo boriti. 

Znamenje na desni strani hrbta lahko prinaša dobro zdravje, na levi strani hrbta pa ponazarja dobre diplomatske sposobnosti.

Prsi

Znamenje na prsih je v splošnem pokazatelj čutnosti.

Ženske, ki imajo znamenje na desni dojki, so nagnjene k slabim navadam, na levi dojki pa je znamenje znak, da je ženska v odnosih zelo premišljena.

Moškim pa znamenje na desni strani prsnega koša lahko prinese nekaj finančnih izzivov, na levi strani pa izzive na področju odnosov.

Popek

Znamenje na popku oziroma v njegovi neposredni okolici lahko prinese nekaj sreče v družinskem življenju; dobri odnosi, medsebojna povezanost in topel dom.

Trebuh

Ljudje z znamenji na levi strani trebuha so precej živahni in igrivi. Znamenje na desni strani trebuha pa nakazuje na nagnjenost k ljubosumju.

Bok

Znamenje na obeh straneh bokov vam prinaša veselo naravo in zvestobo. Znamenje na desnem boku je znak ustvarjalnosti, ljudje z znamenjem na levem boku pa naj bi bili zadovoljni s svojim življenjem ne glede na okoliščine.

Genitalije

Ljudje z znamenjem na spolovilu naj bi bili zelo romantični, velikodušni in odprti. To so posamezniki, ki v življenju želijo čim več doživeti in se povezovati z drugimi, materialne dobrine pa jim niso tako pomembne.

Stegno

Znamenje na levem stegnu prinaša umetniško naravnanost, na desnem stegnu pa ponazarja pogum.

Koleno

Ljudje z znamenjem na levem kolenu naj bi bili vedno pripravljeni tvegati, tisti z znamenjem na desnem kolenu pa naj bi bili zelo prijazni in pošteni.

Noga

Ljudje, ki imajo znamenja na nogah, naj bi bili precej pogumni in samozavestni, na trenutke morda celo nepremišljeni in impulzivni.

Gležnji

Znamenje na levem gležnju ponazarja prizemljenost in empatičnost. Na desnem gležnju pa naj bi znamenja imeli ljudje, ki so dobri govorci in ki v svojih besedah nosijo posebno čarobnost.

Stopalo

Znamenje na desnem stopalu prinaša srečno in umirjeno ljubezensko življenje, na levem stopalu pa naj bi nakazovalo na finančne izzive.

Prsti na nogah

Znamenje na prstih na nogah lahko prinese nekaj izzivov v ljubezenskem življenju, ki pa bodo prispevali k osebni rasti in razvoju.

Prirejeno po: astrotalk.com

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk