Kaj uspešni ljudje delajo drugače in kakšne so njihove navade?

Vsi bi bili radi uspešni (in srečni). A uspeh ne pride čez noč. Potrebno je delo na sebi. Kaj točno delajo uspešni ljudje drugače?

9. 8. 2019 | Promocijsko sporočilo

Vedno so obkroženi s pozitivnimi ljudmi

Zdravi odnosi so ključnega pomena za naše počutje in številni strokovnjaki izgorelost povezujejo prav s slabimi medsebojnimi odnosi. Ljudje, ki sta jim osebno zadovoljstvo in uspeh prioriteta, so obkroženi s pozitivnimi, uspešnimi ljudmi. Izogibajo se toksičnim posameznikom, ki jim energijo sesajo s pritoževanjem, opravljenjem itn.

Vzamejo si čas zase in regeneracijo

Kako pomembna je regeneracija telesa in duha, se uspešni ljudje zelo dobro zavedajo, saj si po daljših napornih obdobjih, vedno vzamejo čas za sebe. Ko se oddaljimo od skrbi in stresa, se namreč naše telo začne dobesedno obnavljati. V nasprotnem primeru stres lahko močno vpliva na zdravje in počutje.

Da stresa ne gre jemati zlahka pričajo različne raziskave, v katerih so znanstveniki ugotovili njegov vpliv na možgane. Ta naj bi v možganih sprožil kemijsko reakcijo, zaradi katere postanemo pozabljivi in raztreseni, propadati začnejo možganske celice in možgani se naj bi dobesedno skrčili (vir: Huffpost.com). Vpliv dolgotrajnega stresa se izraža tudi v utrujenosti in razdražljivosti, pojavljati se lahko začnejo glavoboli in napetosti v mišicah, težave s spanjem, tesnoba, bolečine v trebuhu itn. (vir: mayoclinic.org). Oddih, sproščanje, zdrava prehrana ter dejavnosti, ki nas osrečujejo so torej rešitev za te tegobe.

Pomaga vam lahko tudi mineralna voda Jana vitamin Immuno, saj vsebuje vitamine B6, B12, vitamin C in cink – elemente, ki igrajo pomembno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema in vas okrepijo v času povečanega stresa. Jana vitamin Immuno pa očara tudi s svojim okusom limone in je odlična osvežitev za boljše počutje.

Težko jih je spraviti iz tira

Uspešni ljudje so čustveno stabilni. Vendar to še ne pomeni, da so brez empatije ali, da ne izražajo svojih čustev. Ravno nasprotno – srečni ljudje so zelo empatični posamezniki, ki se dobro zavedajo, da je o svojih čustvih potrebno govoriti: ko so žalostni se zjočejo, ko jim je težko, o tem pripovedujejo. Zavedajo se, da je potrebno dati “tisto” ven iz sebe, ko nas teži.

So hvaležni...

Hvaležnost je vrlina srečnih in uspešnih ljudi. Daje občutek izpolnjenosti. Ko občutimo hvaležnost smo dobre volje, kar začutijo tudi drugi okoli nas in si želijo bti v naši družbi.

Dejstvo je, da smo za veliko stvari v življenju lahko hvaležni, le poiskati jih moramo. Pisanje dnevnika hvaležnosti, je eden izmed načinov, ki nam pri tem lahko pomaga.

Skrbijo za telesno kondicijo

Dobra telesna pripravljenost prinaša veliko koristi: zdravo telo in organizem, več energije, boljše počutje, boljše kognitivne sposobnosti itn. in uspešni ljudje se tega dobro zavedajo. Dobra novica je, da nam ni potrebno preteči maratona, da smo v dobri kondiciji, saj raziskave kažejo, da ima že krajša redna vadba pozitivne učinke. Tako nekaj naredimo že, če se odpravimo na 30 – minutni sprehod v naravo. Pomembno pa je, da si izberemo aktivnost, ki nas bo veselila. Med vadbo se namreč sproščajo endorfini, ki nam pomagajo, da se boljše počutimo. Da pa bo naše telo zares preplavljeno z zadovoljstvom in radostjo, pa se med in po vadbi osvežite še z naravno mineralno vodo Jana vitamin happy. Jana vitamin happy namreč vsebuje vitamin C in B6 ter biotin - vsi pa so pomembni elementi za normalno psihološko delovanje. Jana vitamin happy pa je tudi izvrstnega okusa, saj navdušuje s svojim finim okusom pomaranče.

 

Nikoli se ne prenehajo učiti in verjamejo vase

“Edina stalnica je sprememba” pravi znani rek in uspešni ljudje se tega zavedajo, zato spremembe pozdravljajo odprtih rok. Vedo, da je življenje pot, na kateri se neprestano učimo. Srečni in uspešni ljudje so kot večni študentje - četudi so že v zrelih letih, jih vodi radovednost. Vsaka uspešna oseba verjame vase, četudi se jim drugi posmehujejo. Nikoli ne odnehajo in so pripravljeni na tveganje.

Ohranjajo optimističen pogled na življenje

Zavedajo se, da so t.i. negativne situacije nekaj normalnega, a ne dovolijo, da bi posegale v njihovo življenje. Zavedajo se negativnih misli, vendar jih hitro nadomestijo s pozitivnimi. Negativne situacije pa vidijo kot priložnosti za rast in učenje.