Kaj nas uči trenutni čas luninega mrka

V ponedeljek zjutraj je nastopila polna luna in lunin mrk v znamenju leva, še nekaj dni pa lahko čutimo vpliv tega pojava. 

Kaj nas uči trenutni čas luninega mrka (foto: pixabay) pixabay
21. 1. 2019

Leto 2019 je že pričelo z odkrivanjem in razkrivanjem tega, kdo v resnici smo in kakšne maske smo nosili v preteklosti oz. jih še vedno nosimo. Spoznavanje samega sebe ni lahek proces. V resnici je to izjemno težko delo, saj si moramo priznati napake in jih popraviti. Zavihati moramo rokave, prevzeti odgovornost zase, si dovoliti spremembo, nova razumevanja življenja in zaupati v neznano. Dlje kot bomo vztrajali v starem, bolj bomo trpeli. 

Trenutno, s pojavom polne lune in mrka, se nahajamo v stanju globlokih transformacij, tako individualno kot kolektivno. Prišel je čas, da postanemo, kdor v resnici smo in opravimo pomembne spremembe pri sebi. 

Energije luninega mrka nam na nek način kažejo, kako smo ujeti med dvema poloma. Na eni strani se kopamo v starih omejitvah in vzorcih, ki nam otežujejo življenje, na drugi strani pa se želimo odpreti in zaživeti bolj polno življenje.

Dviguje se želja po osvoboditvi in spremembi. "Kam pa sedaj" je povsem primerno vprašanje za ta čas. 

Vendar ni mogoče povsem zaživeti novega, če imamo še vedno nedokončane in nerazrešene stvari iz preteklosti. Zato lahko v tem času delamo korake naprej in kakšnega nazaj. Določene stvari v naših življenjih silijo na plano, saj niso bile zaključene. Ker se v nas meša staro in novo, se lahko počutimo zmedene in kaotične. Vendar trenutno potrebujemo oboje. Staro potrebujemo zato, da ozavestimo, kaj še postoriti in česa se znebiti. Novo pa se že svetlika in nas privablja ter nam daje upanje v boljše. 

Seveda se lahko počutimo nesigurne ali anksiozne. Smo na poti zdravljenja, katere bistvo je, da spoznamo, kaj nas omejujejo v življenju. 

Naša duša lahko v tem času začuti ljubezen in strast do določenih stvari in nam tako daje namige, kam in kaj si želi. 

Nekoč bomo uspeli pogledati skozi vse svoje nezrele miselne koncepte, čustva, strahove...  in bomo odkrili ocean zavesti. 

Naša zavest postaja vedno bolj dostopna. Ko se prebijamo skozi plasti travm in bolečin, ki so nam onemogočile našo pravo pot in nas zaklenile v cikel strahu in trpljenja, se počasi zopet povezujemo s seboj, z življenjem in izvorom.

Naša resnična narava se tako prebuja in potiska iz nas vso bolečino, da bi se pozdravili. 

Zaradi omejitev, ki smo si jih postavili, pa ne moremo zrasti, kot bi lahko. Frustracije, ki jih čutimo, so zgolj naše sanje in strasti, ki bi končno rade zaživele. 

Čas je, da zaupamo novemu in manifestiramo bolj popolno resničnost. 

Povzeto po: wakeup-world.com