Kako urediti avto po feng shuiju?

Feng shui je starodavna kitajska veščina urejanja zunanjega in notranjega prostora, njen namen je povečati skladnost in pretok energije »qi« v prostoru (stanovanju, hiši in okolici). Pri tem tudi avto ni izjema, saj je »prostor«, v katerem vozniki preživimo veliko svojega časa. 

25. 2. 2019 | Promocijsko sporočilo

In, če ste s svojim avtom veliko na cesti ali načrtujete nakup novega avtomobila, potem vsekakor preberite spodnje nasvete, kako ga urediti s pomočjo feng shuija tako, da se boste v svojem izbranem jeklenem konjičku počutili več kot odlično.

Res da avtomobila ne moremo oblikovati po svoji meri, lahko pa poskrbimo za nekaj pomembnih detajlov, ki bodo izboljšali energijo v avtu in vas podprli na vaših poteh.

Barva, ki izraža vašo osebnost

Barve so po feng shuiju zelo pomembne, saj vsaka oddaja svojo energijo in vibracijo. Da je pravilna izbira barve avtomobila še kako pomembna, nam torej ni treba posebej poudarjati. Usklajena naj bo z vašo osebnostjo, in če se nikakor ne morete odločiti, katera je prava za vas, se poskušajte prepustiti svojim občutkom: če vam je prijetno ob misli na npr. oranžno barvo, bo ta najverjetneje prava tudi za vašega novega jeklenega konjička. In ni treba, da je na njem samo ena barva, pri tej znamki avtomobila si lahko privoščite kombinacije svojih najljubših barv in sestavite avto po svojem okusu. Če pa še vedno ne najdete prave barve, pa vam svetujemo, da globlje raziščete feng shui in odkrijete svoj rojstni element ter katere barve mu pripadajo, to so namreč barve, ki vam prinašajo blagostanje.

Predmeti za izboljšanje energije

Energijo v avtomobilu lahko izboljšate tudi z različnimi predmeti, ki oddajajo pozitivno energijo. To so lahko različni kristali, amuleti, kovanci sreče itn. Pazite le, da predmeti nimajo ostrih in grobih robov, kajti ustvarjajo slabo energijo in pazite, da jih boste postavili na mesto, kjer vas ne bodo motili pri vožnji. Dober »qi« namreč zaustavljajo tudi predmeti, ki jih obesimo na notranje vzvratno ogledalo (kar je zelo pogosto) – pogled skozi vetrobransko steklo bi moral biti povsem jasen in čist.

Čisto, prostorno in brez nepotrebne navlake

Ohranjanje čistosti in redno odstranjevanje »navlake« skrbi za kroženje energije in je osnovno vodilo po feng shuiju. Vaš avto naj torej »diha«, v njem ne kopičite nepotrebnih predmetov in redno čistite njegovo notranjost in zunanjost. Pri tem bodite posebno pozorni predvsem na red in čistočo prtljažnika in brezhibno čista okna. Po feng shuiju bi morala biti prav okna brez najmanjše praske ali umazanije. Avto naj bo, kar se da prostoren, udoben in praktičen.

Eterična olja za svežino

Če ste z avtom veliko na cesti, vsekakor ne pozabite tudi na čist zrak, kajti med vožnjo smo onesnaženemu zraku še bolj izpostavljeni. Ko je avto v mirovanju, ga dobro prezračite. Nekateri avtomobili, kot je Citroën C3 AIRCROSS, s strešnim panoramskim oknom to odlično omogočajo. Sicer pa kakovost zraka v avtu lahko izboljšate tudi z uporabo difuzorja in eteričnih olj. Poskrbite le, da bo difuzor dovolj praktičen za uporabo v avtomobilu. Uporabite pa lahko različna eterična olja: npr. s peprmintom ali limonsko travo boste dvignili svojo energijo in osredotočenost, lavanda in pomaranča pa vas bosta osvežila in pomirila.