Kako dobro razumete Sade sati obdobje, za mnoge najzahtevnejše obdobje v življenju? Vabilo na brezplačno predavanje!

Sade sati je sedem let in pol dolgo obdobje, ki se v življenju slehernega med nami ciklično ponavlja na približno vsakih trideset let. Kolikokrat ga bomo doživeli, je odvisno od dolžine življenja, večina pa ga preživlja dva do trikrat. Velja za težko obdobje, zato ga marsikdo, ki ve zanj, pričakuje z veliko strahu. Precej razširjeno je prepričanje, da nam lahko prinese dosti hudega na najobčutljivejša področja življenja, kot so zdravje, odnosi, posel ali finance. Mnogi celo verjamejo, da gre za obdobje, ko nas življenje najbolj uči svojih lekcij.  

Kako dobro razumete Sade sati obdobje, za mnoge najzahtevnejše obdobje v življenju? Vabilo na brezplačno predavanje! (foto: Shutterstock) Shutterstock
18. 9. 2023 | Promocijsko sporočilo

Sama ne mislim tako. Prepričana sem, da je strah pred Sade satijem neutemeljen in popolnoma odveč. Težav nam namreč ne prinaša obdobje samo po sebi. Če jih doživimo, jih zato, ker ne razumemo njegove narave. V tem obdobju smo bolj kot sicer občutljivi na podporo, ki jo sami pričakujemo od drugih oziroma mislimo, da jo drugi potrebujejo od nas.

Gre za našo družino oziroma za tiste, ki nas navdajajo z občutkom varnosti in podprtosti, ljudi torej, ki nam največ pomenijo, za katere se čutimo najbolj dolžne poskrbeti in jim najtežje karkoli odrečemo. Če zanje ne  poskrbimo tako, kot mislimo, da bi morali, lahko zapademo po eni strani v močan občutek slabe vesti in krivde, po drugi strani pa nas nenehni občutek dolžnosti žene v pretiravanje z delom, kronično pomanjkanje časa in preutrujenost.

Če bi to počeli kakšen dan, teden ali celo mesec, bi verjetno še šlo. Toda Sade sati traja sedem let in pol. Tako dolgo pa tempa, za katerega bi dnevno potrebovali 36 ur, ne pa 24, nihče ne zdrži brez resnejših posledic. Bolezen, krize v odnosih, težave na poslu ali z denarjem torej niso posebna pošiljka Sade satija, temveč posledica našega napačnega odzivanja nanj.

O naravi Sade satija, kako ga prepoznati in uspešno (pre)živeti, bo govora na brezplačnem predavanju, ki bo v četrtek, 21. septembra, ob 18.30, na Zoom-u. Prijave sprejemajo na mateja.kunc@izaq.si

Podatki o Sade satiju so samo majhen delček dragocenih informacij, ki nam jih prinaša djotiš. V kombinaciji z življenjeslovjem predstavlja znanje, ki nas resnično opolnomoči za ustvarjalno, izpolnjeno in osmišljeno življenje. Ker nas tega znanja ne učijo v šolah, čeprav je ključnega pomena za lepo življenje, boste v četrtek izvedeli tudi to, za kakšno znanje gre in zakaj je tako nepogrešljivo, če hočemo živeti z občutkom, da mi upravljamo s svojim življenjem in ne življenje z nami. Toplo vabljeni na predavanje!