Kako interpretirati in razumeti sanje?

Pri razbiranju svojih sanj si pomagajte z naslednjimi nasveti.

14. 11. 2013

Pišite o sanjah

Na nočni omarici imejte dnevnik, v katerega redno zapisujte svoje sanje. To naredite takoj, ko se zbudite, saj je zelo verjetno, da boste v nekaj urah pozabili, o čem ste sanjali.

Poiščite simbole

Enkrat na teden preberite svoje dnevniške zapiske in podčrtajte ponavljajoče se sanjske simbole, osebe, barve in teme, ki se v njih pojavljajo.

Razberite vzorec

Na podlagi zgornjih opisov poskušajte slediti svojemu trenutnemu čustvenemu stanju in aktualnim življenjskim temam; poskušajte razbrati njihov vzorec in časovni okvir.

Indetificirajte simbole

Sanjske simbole (avtomobile, zobe, vodo ...) poskušajte identificirati v vsakdanjem življenju in bodite pozorni na to, kateri izmed njih se najpogosteje pojavi.

Premislite, v kakšnem odnosu ste s temi simboli, kakšen pomen imajo za vas, kaj vam sporočajo in ali obstaja kakšna povezava med vašim sanjskim in resničnim svetom.

Priporočamo

Sanje prihajajo iz globin naše duševnosti, do nas pa prihajajo, ker 'morajo'. V sanjah smo se namreč prisiljeni pogovarjati sami s seboj. Pa vendar obstajajo ljudje, ki bojda 'ne sanjajo'.

Več si lahko preberete v članku Res obstajajo ljudje, ki ne sanjajo?