Kako jesensko melanholijo zamenjati za veselje?

Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, s katerimi boste ubežali novembrskemu melanholičnemu razpoloženju, poiskali pa smo tudi nekaj pripomočkov, ki bi vam pri tem utegnili pomagati.

Kako jesensko melanholijo zamenjati za veselje? (foto: promocijska fotografija) promocijska fotografija
25. 11. 2022 | Promocijsko sporočilo

Na Shoppster.si vam jih do konca meseca ponujajo po do cenah s prihrankom do 50 %. 

Zakorakali smo globoko v jesen, ko nas narava ne razveseljuje več z živahnimi barvami, zaradi nižjih temperatur, megle in kratkih dni pa se pogosto počutimo brezvoljni ter energijsko izpraznjeni. Mnogi pravijo, da je za njih prav november najbolj depresiven mesec. Če se želimo temu izogniti, je pomembno, da poskrbimo za svoje fizično in mentalno telo. 

Gibajte se

Redna telesna dejavnost pripomore k dvigu hormona sreče, serotonina. Kljub temu da so dnevi kratki in bi se raje kot na telovadbo odpravili v posteljo, bo fizična aktivnost občutno izboljšala vaše počutje. Ni vam treba na daljši tek, dovolj bo že nekaj minut plesa, joge ali katerekoli druge aerobne vadbe, ki vam bo dvignila srčni utrip.

Uživajte več sadja in zelenjave

V jesenskih mesecih je telesu potrebno zagotoviti dovolj vitaminov in mineralov, ki bodo podprli pravilno delovanje našega telesa in pripomogli k dvigu razpoloženja. Pomagamo si lahko tudi z različnimi prehranskimi dopolnili, ki bodo še spodbudila sintezo serotonina. Pestro ponudbo prehranskih dopolnil vam ponuja spletna trgovina Shoppster, kjer lahko v luči črnega petka ob nakupu prihranite do 50 %  – in to vse do konca novembra! 

Poskrbite za zdrav spanec

Pomanjkanje spanja prav tako vpliva na vaše razpoloženje. Za kakovosten spanec se v posteljo odpravite dovolj zgodaj. Pred spanjem ne pijte kave in ne uporabljajte elektronskih naprav, saj njihova modra svetloba zavira nastajanje melatonina. Poskrbite tudi za ustrezno prezračenost prostora v katerem spite. Pri Shoppsterju boste v širokem asortimaju čistilcev zraka zagotovo našli pravega zase.

Uživajte v radostih, ki jih prinaša letni čas

Vsak letni čas ima svoj poseben čar, le videti ga moramo. Pozno novembrski dnevi denimo dišijo po razvajanju in aktivnostih, ki jih počenete za dušo. Prazniki so pred vrati, zakaj ne bi že sedaj začeli s peko božičnih piškotov? Ali pa si pripravite skodelico okusnega toplega napitka in se sprostite ob dobrem čtivu oziroma ogledu najljubšega filma. Napolnite kad z vodo in dodajte nekaj kapljic eteričnega olja pomaranče, ki deluje antidepresivno. Poglobite se vase in najdite tisto, kar vas razveseljuje.

Novembrske dni si prav tako lahko popestrite tudi s široko paleto izdelkov za osebno nego in dobro počutje, ki jih ponuja spletni velikan Shoppster. Najdete jih v kategoriji Zdravje in drogerija, do konca novembra pa jih lahko nakupujte po do 50 % nižjih cenah.

Preverite tudi druge produkte v posebni kategoriji Črni petek in do 27. 11. z visokimi prihranki nakupujte najrazličnejše izdelke priznanih blagovnih znamk.