Kako lasje vplivajo na našo intuicijo?

Večina ljudi živi v prepričanju, da so lasje zgolj okrasek na naši glavi. Pa so lasje zares mrtvi in nimajo svoje vloge za človeka? 

Kako lasje vplivajo na našo intuicijo? (foto: pexels) pexels
2. 3. 2021

Se zavedate, da imajo lasje zdravilno moč oz. da igrajo pomembno vlogo pri naši intuiciji? 

Saj poznate tisti rek: "Lasje so se mi postavili pokonci." To se običajno zgodi, ko nas naš instinkt na nekaj opozarja. Ali pa "vse dlake so se mi postavile pokonci", ko nam intuicija nekaj sporoča. 

Lasje naj bi predstavljali posebne antene za kozmično energijo oz. so podaljšek nevrološkega sistema ter prenašajo pomembne informacije možganom. Prav tako pravijo, da lasje uravnovešajo celotno elektromagnetno polje telesa.

Lasje so bili včasih sprejeti kot del človeške identitete ali dediščine. Sužnje pa so denimo pobrili po glavi za kazen, saj so verjeli, da so jim s tem odvzeli (duhovno) moč in energijo. 

Indijanci so verjeli, da jim lasje pomagajo pri vzpostavljanju povezave z naravo in z življenjsko energijo. Lasje so jim pomagali pri intuiciji in pri doseganju višjih stanj zavesti. Pravijo tudi, da ko izgubimo stik s seboj in s svojim telesom, izgubimo tudi svojo resnično moč. 

Študije pa so pokazale, da keratin, protein v laseh, vsebuje podobno kristalno stukturo kot kristali, ki jih denimo uporabljamo tudi zato, da povečamo svoj pretok življenjske energije. 

Kako zaščititi svoje lase, svojo moč ter okrepiti inuticijo?

1. Uporabljajte naravne izdelke za lase. Uporabljanje šamponov, barv in drugih produktov z agresivnimi kemikalijami ne vpliva slabo le na zdravje vaših las in lasišča, pač pa tudi na vaše sposobnosti sprejemanja energije. Izberite naravno in ekološko kozmetiko za lase. 

Priporočamo tudi frizerski salon Organic Way, ki uporablja zgolj naravno kozmetiko in barve za lase. 

2. Na lase vpliva tudi vaša prehrana, ki naj bo čim bolj bogata z zelenjavo, sadjem in zdravimi maščobami. Nekatere maščobe pa lahko uporabite direktno na laseh - čez noč jih lahko namažete s kokosovim ali mandljevim oljem (še posebej konice). 

3. V poletnem času si jih večkrat posušite kar na soncu, to naj bi povečalo tudi absorbcijo vitamina D. 

4. Ne pretiravajte preveč z umivanjem s šamponi. Dovolite naravnim maščobam na lasišču, da zaščitijo vaše lase. 

5. Operite si lase po stresnih situacijah. Po prepiru ali večjem stresu naj bi se lasje nabili z negativno energijo. Pranje las po stresnem dnevu pomaga očistiti našo energijo in nas sprosti. 

6. Uporabljajte lesen glavnik. To pomaga energiji vaše kronske čakre in uravnava vašo elektromagnetno polje. 

7. Nekateri jogiji pravijo, da bi morali imeti ponoči spuščene lase, zato, da se lahko napajajo lunine energije. Skozi dan pa jih imamo lahko spete, saj naj bi nam tako pomagali pri absorbiranju življenjske energije. 

8. Lase je najbolj priporočljivo striči, ko luna raste. To bo pospešilo rast in lasje bodo bolj bujni ter močni. Najbolj priporočljivo jih je striči skozi dan, ne pa ponoči oz. ko sonce zaide. 

Lasje so zares zanimiv del našega telesa. Posvetite jim malce več pozornosti in tudi oni vam bodo pomagali pri vašem zdravju in intuiciji.

Poglejte si še, kaj današnji indijanci pravijo o laseh in intuiciji: 

Vir: foreverconscious.com