Kako se ljubiti s partnerjem (ne le skozi spolnost)

Preko ljubeče spolnosti lahko partnerju izkažete ljubezen, a obstaja še veliko drugih načinov. Ljubiti pomeni mnogo več, kot biti le fizično intimen. 

Kako se ljubiti s partnerjem (ne le skozi spolnost) (foto: profimedia) profimedia
18. 1. 2023

Ljubezen je tista, ki polepša naše življenje in nam daje občutek, da smo varni in sprejeti. Ljubeča razmerja so naravnost čudovita.

10 načinov, kako lahko brez spolnosti izkažete ljubezen in poglobite vaš odnos:

1. Komunikacija

Pogovor s partnerjem je eden boljših načinov, kako pokažete svojo ljubezen in naklonjenost. Ravno s pomočjo dobre komunikacije se resnično povežeta, slaba komunikacija pa je lahko vzrok za razhod. Pomembno je, da komunicirata spoštljivo, si resnično prisluhneta in sprejemata mnenje drugega. Če se želite ljubiti s partnerjem, mu prvo prisluhnite! 

2. Skupni čas

Preživljanje časa s partnerjem, tudi če gre samo za večerno druženje doma, je eden najboljših načinov, kako partnerju pokažete, da vam je mar. Na ta način mu dajete vedeti, da vam je pomemben in da želite preživljati čas z njim tudi, če se ne dogaja nič posebnega in vznemirljivega.

3. Pomoč partnerju

Če vaš partner potrebuje pomoč, poskrbite, da mu jo ponudite. Ne glede na to, ali potrebuje pomoč pri nakupovanju živil, kuhanju, pri izbiri novih oblačil ali pri čiščenju hiše - s tem, ko partnerju pomagate, mu sporočate, da se lahko zanese na vas.

4. Držanje za roke

Ste vedeli, da intimnost lahko dosežete že s preprostim držanjem za roke? S tem se nevede zbližata in preko dotikov tudi komunicirata. Lahko se močno stiskata, morda pa se ob držanju nežno božata. Z držanjem rok v javnosti sporočate tudi, da ste ponosni na svoje razmerje in da se ga ne sramujete.

5. Fizična naklonjenost

Ne samo držanje za roke; tudi z drugimi fizičnimi dejanji lahko poglobita vajino vez in dosežeta intimnost brez spolnih odnosov. Poljubčki, objemi, božanje, rahli dotiki... z vsem tem partnerju sporočate, da ga imate radi in mu dajete občutek varnosti.

6. Spoštovanje

Dobro postavljene meje so eden temeljev dobrih odnosov. Če imate partnerja zares radi, spoštujte njegove meje in ne silite vanj takrat, ko mu je neprijetno. V kolikor partner denimo potrebuje čas zase, mu to omogočite in nato ponovno uživajte v skupnem času takrat, ko se bosta oba počutila prijetno.

7. Prizanesljivost

Vsi smo ljudje in vsi počnemo napake - tudi vaš partner. S tem, ko mu za te napake ne očitate ali mu na druge načine vzbujate občutke krivde, mu sporočate, da ga sprejemate točno takšnega, kakršen je. Omogočate mu, da je ob vas sproščen in ne ustvarjate dodatnega pritiska.

8. Redni zmenki

Običajni večeri doma so lahko čudoviti, vendar ob tem poskrbite tudi za redne romantične zmenke. Morda svojo boljšo polovico odpeljete na romantično večerjo ali pa se skupaj odpravita na zabavne aktivnosti. Izbirajte zmenke, ki bodo obema všeč in pri katerih se bosta lahko sprostila ter še bolj povezala.

9. Presenečenja

Nepričakovana, prijetna presenečenja s katerimi izkažete svojo ljubezen, so vedno lepa gesta. Naskrivaj jim očistite kuhinjo, v službo mu pošljite rože ali pa ga odpeljite na nepričakovan izlet. Karkoli naredite, poskrbite, da prihaja iz srca in partner bo to nedvomno čutil.

10. Spogledovanje

Tudi vi občasno pogrešate tiste začetne trenutke razmerja, ko ste se še spogledovali? Kdo pravi, da tega v dolgotrajni zvezi ni več? Partnerju polepšajte dan tako, da mu napišete hudomušno sporočilo ali se spogledujete z njim na zmenku.

Tudi brez spolnosti lahko enostavno poglobite vaše razmerje. Potrebujete le nekaj ustvarjalnosti in, seveda, ljubezni.

Prirejeno po: powerofpositivity.com