Kakšen duhovni pomen ima déjà vu

Vsi so že kdaj izkusili tisti zanimiv občutek, da se je to, kar doživljamo zdaj, že zgodilo  - videti, slišati ter čutiti je bilo povsem enako. Kot da podoživljamo preteklost … Kaj se v resnici dogaja?

Kakšen duhovni pomen ima déjà vu (foto: pixabay) pixabay
28. 4. 2019

Občutek, da smo sedanjo situacijo že enkrat doživeli, nekateri v duhovnosti razlagajo kot jasen znak, da smo na pravi poti. Lahko jo dojamemo tudi kot izkušnjo iz prejšnjega življenja, ni pa nujno.

Hipnoterapevt Dr. Michael Newton se je svojo celotno kariero ukvarjal z regresijo, a ob tem njegovi pacienti niso pregledovali svojih prejšnjih življenj, pač pa čas, ko njihove duše niso bile utelešene.

Duša pred utelešenjem

Preden duša naseli telo, se zadržuje v duhovnem svetu skupaj z drugimi dušami, ki so povezane kot družina in se medsebojno podpirajo.

Ko se duša utelesi in pride na Zemljo, se dušne družine pogosto spet srečajo – naselijo telesa naših partnerjev, prijateljev, sorodnikov. V vsakem življenju so vloge lahko drugačne, a duše ostajajo povezane.

Ko so duše neutelešene, se pripravljajo na novo življenje na Zemlji in v skupini z drugimi dušami "načrtujejo", katere lekcijo bodo usvojile, ko zavzamejo določeno telo.

Naša misija v tem življenju pogosto vključuje dušno družino iz duhovnega sveta, pogosto z njimi sodelujemo z namenom, da bi na Zemlji skupaj uresničili zadane cilje.

Naše poslanstvo

Ko se duša utelesi, pogosto pozabi na načrte, ki jih je sklenila v duhovnem svetu. In večkrat se zgodi, da se nam določena situacija v življenju ponavlja, kar pa nam služi kot opomnik, da moramo uresničiti zadano poslanstvo oz. osvojiti določeno lekcijo. 

Kot duše smo imeli sposobnost videti, kako približno se odvija naše življenje na Zemlji oz. katere lekcije moramo dojeti. Déjà vu lahko deluje kot dokaz za to. Pomaga nam sprejeti, da je tisto, kar se nam zdaj dogaja, dobro in prav. Na podoben način nam služijo sanje, šesti čut in tista posebna povezanost z ljudmi, za katere imamo občutek, da jih poznamo že od nekdaj.

Ko torej naslednjič izkusite déjà vu, za trenutek postojte in bodite pozorni na to, kar se dogaja – s kom ste v interakciji, kje ste in kaj počnete. Ima ta občutek za vaš kakšen opomin? Prepoznajte ga kot simbol, da ste v življenju dosegli točko, na kateri se vam razkriva vaša prava smer.  Zaupajte svoji poti in vesolju. 

Vir: Forever conscious

Preberite še: