Kakšno kavo pijete in kaj to pove o vaši osebnosti?

Je lahko vaš najljubši kavni napitek okno v vašo osebnost in celo dušo? 

(foto: PROFIMEDIA)

17. 6. 2021 | Promocijsko sporočilo

Espresso

Če imate najraje ekspreso, resnično uživate v okusu kave, saj je to temelj vseh kavnih napitkov. Ste močni, tradicionalni in rojeni vodja. Delate veliko in dobro, a se znate tudi zelo nadvse zabavati. Osredotočeni ste na to, da so stvari narejene dobro. Vaše delovne navade so drugim v navdih, tako na delovnem mestu kot tudi v prijateljskih krogih. 

Bela kava

Ljudje, ki obožujete belo kavo, ste ljudje, ki se neradi odločate. Uživate brezskrbno življenje in ne želite pretirano analizirati vsake situacije. Radi imate udobje in bela kava vam pomeni del mehkega in toplega zavetja. 

Kapučino

Največji čar kapučina je njegova pena. Slastna, kremasta, posuta s čokoladnim prahom. To je kavni napitek pravih uživačev. Ljubitelji kapučina niste pretirani ljubitelji resnejših obvez. Radi imate svobodo in odprte možnosti. Po duši ste nekoliko bolj sofisticirani, imate izdelan osebni slog in vestno skrbite zase. Ste tudi duhoviti, a poznate, kje je meja dobrega okusa.

Kava z mlekom

Ljubitelji te kave imate pravzaprav nekoliko razdeljeno osebnost. Po eni strani ste organizirani, vestni in skrbni, po drugi pa se radi sprostite, prepustite in si dovolite biti neurejeni. Ves čas iščete popolno ravnovesje med svojo logično in kreativno platjo. Radi berete, gledate drame in razumete, zakaj človek kdaj v življenju potrebuje pomoč psihiatra.

Črna kava

Ljubitelji črne kave ste po duši minimalisti. Ne potrebujete izstopajočih oblek ali kričečega nakita. V modi, tako kot v življenju, radi ubirate najbolj enostavno in praktično pot. Ste bolj tihi in nagnjeni k hitrim spremembam v počutju. V pogovorih ste neposredni, osredotočeni na dejstva. Ste tudi zelo dobri prijatelji, čeprav se neradi prilagajate. 

Kakršnokoli že obožujete, z vami delimo nekaj namigov, da bo vaša kava še bolj – kava za vašo dušo!

Zrna, ki jih izbirate, morajo biti sveža, primerno hranjena (neprodušno) in porabljena čim prej po odprtju.
Pomembna je tudi voda. Ta se sicer za uporabo v kavnih aparatih 'mehča', saj se s tem podaljša življenjska doba aparata, a vseeno ni dobro, da vodo mehčate dvakrat – torej uporabite vodo iz pipe, ki ni že predhodno mehčana. Mehka voda namreč izgubi minerale, ki so pomembni za okus kave.
Temperaturo kavice lahko uravavate tudi s temperaturo skodelice. Da se kava ne bo na hitro shladila, kar vpliva na njen okus ob 'spustu' iz kavnega aparata v skodelico, lahko to segrejete pod toplo vodo.
• Mehurčki v espressu niso znak kakovosti, zato prilagodite višino glave, od koder na aparatu teče kava. Manjši 'spust' iz kavnega aparata je za vaš espresso boljši.
• Ne nazadnje pa skrbite tudi za svoj kavni aparat. Odstranljive dele, kot je posodica za mleko, lahko čistite vsak dan pod tekočo vodo, tedensko pa je priporočljivo čistiti kuhalno enoto, in sicer tako, da odprete servisna vratca in kuhalno enoto sperete z mlačno vodo, pri čemer lahko nežno očistite zgornji filter.

Kakršnokoli kavo že obožujete, bo vsem ljubiteljem ugodil popolnoma samodejni espresso kavni aparat Philips 5400 Series, ki pripravi kar 12 okusnih kav iz svežih zrn.

Tako lahko z enim pritiskom gumba preprosto pripravljajte kave, kot so espresso, črna kava, kapučino in mleko s kavo – kavo po svojem okusu in glede na svoj karakter in dušo. Ponaša pa se še z mlečnim sistemom LatteGo, s katerim lahko iz mleka naredite gladko in svilnato mlečno peno.

Vse njegove dodatne vrline:

• Popolnoma snemljiva kuhalna enota omogoča enostavno čiščenje.

• Mlečni sistem LatteGo omogoča najhitrejše čiščenje do zdaj – v samo 15 sekundah ga nastavite in očistite.

• Preprosta izbira kave z intuitivnim zaslonom.

• Prilagoditev arome in količine s funkcijo za prilagoditev kave.

• Vsakokrat popolna skodelica kave, zahvaljujoč 4 uporabniškim profilom s shranjenimi prilagojenimi recepti.

• Visokokakovostna kava iz svežih zrn in še več intenzivnega okusa, zahvaljujoč funkciji dvojne kave.

Popolna temperatura, aroma in kremnost v vsaki skodelici. Sistem Aroma Extract inteligentno določi optimalno ravnotežje med temperaturo priprave
in izločanjem arome, tako da vzdržuje temperaturo vode med 90 in 98 °C.

• 20.000 skodelic odlične kave s trpežnimi keramičnimi mlinčki. Ti se lahko
prilagodijo v 12 korakih, tako da zrna zmeljete v stopnjah od izjemno finega prahu do grobo zmletih zrn.

Filter AquaClean zagotavlja do 5.000 skodelic brez odstranjevanja vodnega kamna.