Katarina Čas zase pravi, da ni zvezda

Nekdanji predsednik države je tokrat v Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem povabil Katarino Čas, za katero je v tekmi za predsedniški stolček leta 2012 dejal, da je zanj najbolj seksi Slovenka. 

Katarina Čas zase pravi, da ni zvezda (foto: Sami Rahim) Sami Rahim
24. 5. 2023

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo.

POGLEJTE SI VIDEO PODKAST: 

Pri 12 letih je Katarina Čas v reklami za Cocto čofotala po lužah in svoj umetniški talent najprej izražala skozi ples pri Mojci Horvat. Zaigrala je v mladinskem filmu Peklenski načrt, nato se je podala v televizijske vode - vodila je glasbeno oddajo Atlantis, Zmenkarije, Aritmijo. Ob tem si je ustvarila uspešno filmsko kariero, zaigrala je v filmu z naslovom Danny Collins z legendarnim Alom Pacinom. Nastopila je tudi v različnih BBC-jevih serijah v Angliji, ameriški seriji Berlin Station, ki jo je kar pol leta snemala v Budimpešti.

Igrala je tudi v srbski seriji Besa, pa v filmu Metoda Pevca Jaz sem Frenk, prejela pa je tudi nagrado Vesna na Slovenskem filmskem festivalu za film Paradie - Una nuova Vita, italijansko-slovenske produkcije.

Pri nas jo še vedno lahko spremljate v humoristični seriji Ja, Chef, kjer igra Piko Golob, vodjo restavracije Chateau de Philippe. Pika je z njo dihala kar dve leti, snemanja so se že končala, gledalci pa bodo dočakali še kar nekaj novih sezon. Gledali smo jo v obeh sezonah Primeri inšpektorja Vrenka. 30. junija izide tudi 4. sezona ameriške politično akcijske serije Jack Ryan, v kateri je tudi zaigrala, trenutno pa snema 2. sezono serije Življenja Tomaža Kajzerja. Ekipa, na čelu z režiserjem Petrom Bratušo, pa se je zbrala po kar 10 letih.

Vsi pa se je zagotovo spominjate po izjemni vlogi v Scorsesejevi uspešnici Volk z Wall Streeta, v kateri odigra eno od stranskih vlog, njen soigralec pa je bil nihče drug kot Leonardo DiCaprio. Ker je Pahor velik oboževalec omenjenega filma, je velik del pogovora tekel o omenjeni filmski poslastici.

Osvojila Hollywood, a ostaja skromna

Časova kljub vsem uspehom in filmskim vlogam ostaja trdno na tleh. Zase pravi, da ni zvezda, da je Hollywood samo okusila, a za marsikoga je prav zaradi svoje srčnosti, skromnosti, dostopnosti in vseh vlog, s katerimi je pustila pečat, zvezda, ki še kako žari v našem medijskem prostoru.

V podkastu je med drugim spregovorila o nesojenem prizoru, ki se ga je močno veselila, a so ga na koncu, še pred snemanjem, zaradi predolgega scenarija odstranili. To se jo je zelo dotaknilo, da je v nekem trenutku pomislila, da bi se usedla nazaj na letalo za Slovenijo.

Vabljeni na Metroplay, kjer si lahko ogledate vse epizode Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem. Naš nekdanji predsednik republike se pogovarja z izjemnimi Slovenkami in Slovenci, ki so na svoji poti ustvarili neprecenljive zgodbe, vredne preučevanja. Je nefiltrirano potovanje skozi njihove izkušnje, o odkrivanju njihovega potenciala, preseganju ustaljenih okvirjev in ustvarjanju izpopolnjenega življenja.

Vsebino omogoča Mastercard®.

Prijavite se na naš novičnik, da ne zamudite naslednje epizode podkasta, ki prihaja kmalu.