Katera pričeska najbolj poudari vašo naravno lepoto?

25. 3. 2024
Deli
Katera pričeska najbolj poudari vašo naravno lepoto? (foto: shutterstock)
shutterstock

Preverite, ali nosite pričesko, ki najbolj pristoji vašemu obrazu.

Po mnenju frizerjev in stilistov obstajajo določene povezave med različnimi oblikami obraza in frizurami. Glede na obliko obraza razkrivajo, katerim pričeskam se je najbolje izogibati in katere izbrati, da bi poudarili svojo naravno lepoto.

Pričeske za ovalno obliko obraza

Strokovnjaki svetujejo, da se izogibajte ravnim pričeskam, ki imajo prečko na sredini, saj lahko poudarijo asimetrijo obraza. Tudi zelo kratka pričeska, kot je paž, lahko povzroči, da je obraz videti kvadraten. Če želite poudariti svojo naravno lepoto, izberete prečko na stran in svoji pričeski dodajte volumen ali kodre.

Pričeske za srčasto obliko obraza

Pri tej obliki obraza je brada običajno bolj koničasta in ozka, medtem ko je zgornji del obraza nekoliko širši. Da bi to uravnovesili, je najbolje izbrati takšno pričesko, ki bo pomagala razširiti spodnji del obraza. Strokovnjaki odsvetujejo krajše pričeske, ki se končajo nad brado, vašo naravno lepoto pa bodo najbolj poudarile pričeske, ki so dolge do ramen ali še daljše, nekje do ključnice. 

Pričeske za okroglo obliko obraza

Tu bo vašo naravno lepoto najbolj poudarila dolga pričeska s prečko na sredini, ki lahko podaljša obraz. Če želite uravnotežiti širino vašega obraza, poskusite s pažem do vratu, saj tako spodnja krivulja pričeske pomaga prikriti del širine lic. Ko se odločite za spenjanje las, vedno pustite nekaj pramenov, ki prosto padejo ob obraz.

Pričeske za kvadratno obliko obraza

Podobno kot pri obliki srca je najbolje uravnotežiti spodnji del obraza, zato se izogibajte kratkim pričeskam in raje negujte svoje dolge lase. Vašo naravno lepoto bo najbolj poudarila pričeska do ramen ali daljša kodrasta frizura. Priporočljivo je tudi, da ustvarite mehkejši videz na vrhu tako, da naredite kodre nekaj centimetrov stran od začetka las.

Vir: Sensa.mondo.rs

Novo na Metroplay: "Slovenski hribi postajajo preobremenjeni" | Matjaž Šerkezi