Ne zlivajte stran vode, v kateri so se kuhala jajca

7. 5. 2022
Deli
Ne zlivajte stran vode, v kateri so se kuhala jajca (foto: profimedia)
profimedia

Če pogosto kuhate jajca in imate doma sobne rastline ali vrt, berite dalje... 

VODA, V KATERI SO SE KUHALA JAJCA, JE NARAVNO GNOJILO ZA VAŠE RASTLINE

Med kuhanjem se iz jajčne lupine izločajo minerali, ki lahko koristijo vašim rastlinam. Posebno veliko je kalcija – jajčna lupina vsebuje približno 380 mg kalcija na gram in nekaj se ga izloči v vodo.

Kalcij je pomembno hranilo tudi za rastline – za njihovo rast, poveča odpornost na bolezni, kalcij krepi celične stene, aktivira encime… Čeprav je v naravi pomanjkanje kalcija redko, ni povsem izključeno. Simptomi pomanjkanja so lahko denimo »ožgani« vrhovi listov, porumenelost listov ali zaostajanje v rasti...

Kalcij tudi pomaga ohranjati nevtralno pH vrednost zemlje ter tako zagotavlja idealno okolje za vpijanje vseh hranil, ki jih rastline potrebujejo.

Voda, v kateri so se kuhala jajca, ni primerna le za sobne rastline. Če imate vrt, jo uporabite na vrtu.

Vir in več na: aktivni.si

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja