Ko bodo ljudje nehali gledati televizijo...

Se strinjate z zapisom? 

Ko bodo ljudje nehali gledati televizijo... (foto: profimedia) profimedia
27. 9. 2022

Moje mnenje je, da se bodo stvari začele obračati na bolje, ko bodo ljudje nehali gledati televizijo. Ne samo poročila, ampak tudi šport, filme itd.

Vse to je INDUSTRIJA, ki je namenjena PONEUMLJANJU. Vem, da se prevsem ljubitelji športa ne bodo strinjali z napisanim...

Na globlji ravni je gledanje športa (in filmov oz. vsega, kar nas zabava) zelo podobno gledanju poročil. V ozadju vsega sta isti paroli; "kruha in iger" ter "deli in vladaj."

Površinsko gledano obstaja razlika, globinsko pa prav nobena. Ljudje tega še vedno ne zmorejo razumeti, zato gledanje športa (ali filmov) zlahka opravičijo, ker jim je to početje prijetno in ker je tako lažje.

Ampak ravno zato je ta industrija ustvarjena, da nam je prijetno, da nas uspava, da ne vidimo resnice, zaradi cone udobja pa nas le-ta niti ne zanima.

Gledanje vsega naštetega privleče na plano veliko čustev in takrat je razum hitro zamegljen, ZKP pa odpove na celi črti.

Ne verjamete? Noben problem, zunanji svet nam to ves čas kaže, njemu je vseeno v kaj verjamete, njega zanimajo predvsem dejanja. In pa vaša ENERGIJA, ki ga HRANI. 

Napisal: Emil Ledenko