Ko delate na sebi, pomagate planetu

24. 7. 2020
Deli
Ko delate na sebi, pomagate planetu (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

Ne dovolite, da vas današnji časi plašijo, da vas prevzemajo kakršnikoli strahovi ali občutki, da ne delate dovolj.

Ko spremljate novice, lahko hitro padete v brezup. Morda bolje, da jih ne spremljate ves čas. Kako lahko vendar pomagate svetu s tem, da sedite na kavču pred televizijo in ste razočarani? Ne morete. Dobro je sicer biti približno na tekočem, vendar ni potrebe, da bi ves čas morali biti informirani o vsem. 

Ugasnite televizijo in živite življenje. Delajte na sebi, ukvarjajte se s seboj, imejte se lepo, pomagajte drugim, smejte se, jočite, odpuščajte, vzpostavljajte odnose, komunicirajte, ljubite... 

Razvijajte sočutje. S povečanim občutenjem, empatijo, občutljivostjo, lahko bolje občutite druge, spoznate, kar je potrebno in dobite jasne misli, kaj storiti in kako pomagati.

Poslani ste na poti drugih ljudi. V stiku z ljudmi lahko pomagate tudi drugim pri stvareh, ki jih sami, zaradi pomanjkanja poguma ali znanja, morda ne morejo storiti. In drugi lahko pomagajo vam. Tako se stvari počasi spreminjajo... 

Včasih imate borbe in prebijate zidove, a tako je v življenju. 

Ne sodite si, ko vas kdaj preplavijo rušilna čustva žalosti, jeze, razočaranja, občutki krivde, ljubosumja, nemoči... Ko vam življenje podaja izzive in teste. Vse je na mestu, zato da uredite pri sebi vse tisto, kar vas dela nesrečne. Tudi ko se počutite slabo ali mislite, da ste čudni, se zavedajte, da delate mnogo več, kot si mislite. Že samo s tem, da ste. 

Čestitajte si z zahvalnostjo, da imate to možnost, da dajete svoj delež. Za vsako pozdravljeno travmo ali žalost. Za vsako odpuščanje. Za vsak napredek. Bodite nežni do sebe. To ni čas, da si razbijate glavo z mislimi. Ne dajajte pozornosti brbotajočim mislim. Ni potrebe. Enostavno  - prepevajte iz srca, ne iz razuma. Bodite. 

Ko delate na sebi, odpirate vrata sebi in drugim v lepše življenje. Pomagate planetu, ne le sebi. Zato pogumno naprej! 

Prirejeno po: adekvatnostivo.blogspot.rs

Preberite si še:

Novo na Metroplay: Sprememba v srcu | dr. Sanja Rozman