Lasje - prevodniki kozmične energije

Že v davnini je bilo znano, da so lasje nekakšne 'antene', ki človeka povezujejo s kozmosom in mu dajejo psihično moč. Tem daljši so, tem večjo moč naj bi imel človek.

Lasje - prevodniki kozmične energije (foto: profimedia) profimedia
5. 4. 2018

Svetopisemska zgodba o Samsonu je le ena od starodavnih zgodb, ki dolžino las povezujejo z magičnimi sposobnostmi človeka. V slovanski mitologiji je znana zapoved boga Svaroga: “Ne strizite svojih las, sicer boste izgubili modrost in zdravje!” Slovanska beseda za lase volosi (волосы) izvira od boga modrosti Velesa (Volosa), ki je bil seveda kot vsi drugi staroverski bogovi dolgolas.

Da bi lasje lahko opravljali svojo nalogo prevodnika kozmične energije, morajo biti dolgi vsaj sedem centimetrov. Našim prednikom so dolgi lasje dajali modrost in jih povezovali z višjimi silami.

Dekleta so imela dolge lase, kar je imelo jasen pomen: lasje so pokrivali hrbet in s tem ščitili čakre ali energijske centre vzdolž hrbtenice. Dolgi lasje namreč pokrivajo srčno čakro (anahato), ki povezuje tri spodnje in tri zgornje čakre. Anahata napolnjuje žensko z energijo ljubezni, sočutja, milosti in dobrote, dolgi lasje pa dajejo energijsko zaščito pred zlom in temnimi silami.

Celoten članek o bogati mitologiji las lahko preberete v tiskani reviji Sensa april/maj 2018

Sensa april/maj 2018

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri