7 lastnosti moškega, ki uteleša zdravo moško energijo

1. 6. 2024
Deli
7 lastnosti moškega, ki uteleša zdravo moško energijo (foto: profimedia)
profimedia

"Zdravi moški so danes že tako redki, da včasih kar podvomimo v njihov obstoj. A zagotavljam vam, da obstajajo," pravi Jake Woodard.

Družba nas preprečuje, da so "pravi moški" nedostopni, hladni, celo agresivni. V resnici pa temu ni tako. Moškega, ki resnično uteleša zdravo moškost, prepoznate po drugih lastnostih.

7 lastnosti, ki jih lahko opazimo: 

1. Visoka čustvena inteligenca: zdrav moški se ne boji izraziti svojih čustev in se jih je naučil izražati na pravi - učinkovit način. Zna si poiskati pomoč oziroma podporo, ko jo pri tem potrebuje. Naučil se je svoje občutke nadzirati do te mere, da jih lahko racionalno nadzira in ga slednji redko popolnoma prevzamejo (burne reakcije, nepremišljeno ravnanje, agresija...).

2. Premišljeno vodenje: dobro razume občutke drugih in pri vodenju zmore upoštevati potrebe vpletenih. Tudi v odnosu naravno prevzema vodstvo, a ob tem vedno upošteva potrebe in nasvete ženske.

3. Odgovorno ravnanje: za svoja dejanja zdrav moški prevzame odgovornost in razume, da je sam odgovoren za svoje vedenje, občutke, besede. Pri njem ne boste slišali stavkov, kot so: "Razjezila si me!" ali "Zaradi tebe sem slabe volje."

4. Zaupanje vase: zdrav moški verjame vase in je prepričan v svoje sposobnosti, obenem pa zaradi tega ni aroganten ali vzvišen.

5. Ranljivost: pripravljen je biti ranljiv in v odnosu pokazati tudi svoje šibke točke. Vendar ne dopušča, da bi zaradi slednjih postal živčna razvalina. Je pristen, a prizemljen in zbran.

6. Odprtost: je odprtega duha in neprestano se je pripravljen učiti in rasti. Sledi svojim prepričanjem, vendar je pripravljen upoštevati različne perspektive. Ohranja zavedanje, da se vedno lahko nauči česa novega.

7. Samozavedanje: zdrav moški se zaveda svojih čustev, misli in dejanj. Ima sposobnost samorefleksije. Razume ali poskuša razumeti od kod izvirajo njegove misli, čustva in dejanja ter tudi, kako vplivajo na druge.

Ko je ženska v družbi moškega, ki uteleša zdravo moškost, se bo njen živčni sistem naravno omehčal in sprostil. Samo razmerje z zdravim moškim ženski lahko ponudi občutek varnosti. Brez posebnega napora se bo moškemu lahko prepustila in se mu popolnoma predala, v kolikor je seveda tudi sama v zdravi ženski energiji. 

Prirejeno po: Jake Woodard

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan