Ljudje danes nimajo več razumevanja, kaj je to GLOBOKA LJUBEZEN

12. 6. 2024
Deli
Ljudje danes nimajo več razumevanja, kaj je to GLOBOKA LJUBEZEN (foto: shuttersotck)
shuttersotck

Danes mladim manjka razumevanje, da je globoka ljubezen, ki se lahko gradi le skozi čas in vztrajnost v težkih časih, edina stvar, ki je vredna življenja.

Danes imamo na socialnih omrežjih 3573 prijateljev. Influencerji nam dajejo mnenja in nasvete. Na dan prejmemo 100 osebnih sporočil. 

Ko v odnosu naletimo na težave, se potolažimo z dejstvom, da imamo "več možnosti" in več ljudi, ki jih imamo lahko radi in so nam všeč. Druge možnosti so le klik stran. Imamo ta lažen občutek varnosti, ki nam ga omogočajo družbena omrežja. Kvantiteto menjamo za kvaliteto. Verjamemo v užitke. Sledimo užitkom. Ne želimo čutiti neprijetnosti. 

Nihče se več ne trudi, da bi nekaj obdržal in zdržal! Vse je lahko v hipu zamenjano. Obstajajo študije, ki kažejo, da lahko resna zveza dandanes zaradi zlorabe tehnologije in informacij traja največ 2 do 3 leta. Ker vemo, kako enostavna in preprosta je zamenjava partnerja. 

Nimamo več razumevanja, da je globoka ljubezen, ki se lahko gradi le skozi čas in vztrajnost v težkih časih, edina stvar, ki je vredna življenja.

Po navdihu: Thinking Minds

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan