Ljudje, ki nas privlačijo, niso naključni

Ljudje, ki vas privlačijo, so vaše ogledalo.

Ljudje, ki nas privlačijo, niso naključni (foto: shutterstock) shutterstock
14. 3. 2023

Zrcalili bodo:

  • Vaš odnos do sebe;
  • Prepričanja, ki jih imate o lastni vrednosti;
  • Prepričanja, ki jih imate v odnosih;
  • Katere so vaše meje v odnosih;
  • Rane iz preteklosti, ki jih je treba še zaceliti;
  • Koliko ste pravzaprav pripravljeni na intimnost;
  • Kako odprto je vaše srce;
  • Kako povezani ste s svojo notranjostjo;
  • Vaš odnos do lastne ženske in moške energije;
  • Koliko ljubezni ste pripravljeni sprejeti.

Ljudje, ki nas privlačijo, niso naključni. So kakor nekakšna luč, ki osvetli, kje smo na poti lastnega zdravljenja. Lahko nam pokažejo, kako daleč smo prišli ali pa poudarijo naše nezaceljene rane.

Če vas privlačijo ljudje, ki niso "pravi za vas", je to samo dokaz, da se morate usmeriti vase in razmisliti, katere dele sebe je treba pozdraviti.

Če vas privlačijo ljudje, ki so nedostopni, nespoštljivi ali toksični, je to znak, da niste pripravljeni prejeti zdrave ljubezni.

Če ste denimo odraščali v domu, kjer so bili vaši starši preveč zaposleni, da bi vam namenili veliko časa ali pozornosti, ste razvili sistem prepričanj, da si preprosto ne zaslužite ljubezni, da to ni za vas ali pa da se morate zelo potruditi, da prejmete vsaj malo pozornosti.

Kot odraslo osebo vas bodo zaradi tega privlačili partnerji, ki se do vas obnašajo podobno, kakor vaši starši in vaša prepričanja samo še krepijo.

Dokler se rane, ki jih nosite, ne zacelijo in dokler se vaš sistem prepričanj ne posodobi, se boste še naprej nezavedno zapletali v toksične odnose, ki v resnici samo odražajo dogajanje v vaši notranjosti.

Če se tudi vam dogaja, da vas privlačijo ljudje, ki so nedostopni ali toksični, lahko obupate in si rečete, da dobrih partnerjev ni in da imate pač smolo. Še naprej lahko ustvarjate enake odnose in ste na koncu razočarani.

Lahko pa take odnose vidite kot priložnost za rast. Lahko se zazrete v ogledalo in dobro pogledate, kateri vaši deli še potrebujejo zdravljenje. 

Vem, da ni vedno lahko pogledati v tako ogledalo, vendar je to edini način, s katerim se lahko znebimo toksičnih vzorcev v odnosih.

Nimate smole in na svetu ni samo toksičnih posameznikov. Vsi ljudje, ki vam prekrižajo pot, vam pokažejo nekaj o tem, kar se dogaja v vas. Kažejo na nezaceljene rane in omejujoča prepričanja.

Da bi v življenju privlačili prave osebe, moramo sprejeti odgovornost zase in se osredotočiti na lastno zdravljenje. Le tako lahko vzpostavimo zdrave odnose in se poslovimo od toksičnih ljudi.

Prirejeno po: Elizabeth Karina