Ljudje, ki so vas zapustili, so vas v resnici pripeljali bližje k samemu sebi

Tukaj ste in se obnavljate. Svojo ljubezen zdaj podarjate sebi. Postajate bolj sočutni s sabo. Bolj potrpežljivi. In to je najboljše zdravilo.

Ljudje, ki so vas zapustili, so vas v resnici pripeljali bližje k samemu sebi (foto: Profimedia) Profimedia
29. 7. 2022

Morda je to obdobje, ko vam življenje postavlja številne izzive in ponuja številne lekcije. Morda si lahko prav zdaj dokažete, da lahko poskrbite zase – da se lahko zanesete nase, da postajate oseba, katera ste vedno želeli postati in da ste lahko sami svoj dom, ne glede na to, kaj se vam zgodi. 

Morda je to obdobje, v kateri vas življenje nagovarja, da se »pobotate« s svojim srcem, da se postavite na njegovo stran in sprejmete vse načine, na katere ljubi, verjame v dobroto ranljivosti in izražanja ter v ohranjanje nežnosti tudi, ko svet okoli vas ni takšen. 

Morda je ravno to čas, ko dobite novo priložnost, da mu zaupate in si oprostite, da ste ga razdajali tistim, ki ga niso znali ceniti. 

In najbolj pomembno od vsega – morda vas ravno ta čas kliče, da najdete pot nazaj do sebe, do svoje nežnosti; pot nazaj v svojo dušo. 

Zato razmislite – morda vaše trenutno potovanje ne temelji na ljubezni. Morda je povezano z upanjem, odkrivanjem, spoznavanjem, izkušanjem ... predvsem sebe. In nato še sveta okoli vas. 

Morda vam je prav zdaj dana priložnost, da ponovno odkrijete svoje veselje – tisto, ki izvira iz vas samih in ni povezano z dejanji drugih ljudi. 

Morda je prav to obdobje opozorilo, da so vas vsi ljudje, ki so vas zapustili, v resnici pripeljali bližje k sebi ter vas privedli do točke, kjer ste sedaj – tukaj, sami s seboj. Do točke, kjer spoznavate, da ste v resnici sami svoji rešitelji in si vračate vse izgubljene delčke, katerim ste prej pustili, da odidejo skupaj z drugimi ljudmi. 

Tukaj ste in se obnavljate. Svojo ljubezen zdaj podarjate sebi. Postajate bolj sočutni s sabo. Bolj potrpežljivi. In to je najboljše zdravilo.

In točno na tej poti lahko najdete najbolj močno in zadovoljujočo ljubezen, ki jo poznate. Ljubezen do sebe.

Prirejeno po: thoughtcatalog.com