Mačje predenje vibrira na zdravilni frekvenci

28. 10. 2023
Deli
Mačje predenje vibrira na zdravilni frekvenci (foto: shutterstock)
shutterstock

Mačke so izjemna bitja - navdihujejo nas s svojo gibkostjo, neodvisnostjo, iznajdljivostjo, mirnostjo in lepoto. Mačke so kot zaščitniške živali častili že stari Egipčani. 

Mačja neodvisnost

Mačke so čudovite živali, od katerih se lahko mnogo naučimo. So izjemno neodvisne, od človeka pravzaprav ne potrebujejo ničesar. Mačka lahko brez težav preživi nekaj dni sama, zunaj, če njen gospodar odide. Pravzaprav mačka nima gospodarja, mačka je gospodarica človeka, s katerim živi. Mačka se po svoji neodvisnosti močno razlikuje od psa, ki potrebuje stalno pozornost in nego, prav tako pa je čustveno odvisen od lastnika - veliko psov na primer ne želi več jesti in piti, ko njihov lastnik odide ali umre. Mačke pa čustveno niso odvisne od človeka, prav tako ne preživetveno. Njihovi instinkti so zanje na prvem mestu in veliko bodo naredile, da ohranijo svoje instikte žive. Mačja neodvisnost - čustvena, gibalna, preživetvena - je za človeka velik učitelj. 


Njeno telo je njen tempelj

Mačke svojemu telesu posvečajo veliko pozornosti - zelo pogosto se umivajo in negujejo svoje telo. Prav tako so mačke izjemno gibljive in motorične. Njihovo gibanje je elegantno in prefinjeno in izjemno artikulirano. Mačka svoje telo v popolnosti obvlada. Zna se potuhniti in skrivaj napasti. Mačke so znane po tem, da preživijo padce iz precejšnjih višin, saj se znajo v zraku obrniti in pasti tako, da pristanejo na vseh štirih tačkah, z gibanjem svojega telesa pa ublažijo intenzivnost padca. Mačka svoje ugodje jasno izraža s predenjem. Zna uživati, zna pa tudi prekiniti uživanje - ne želi namreč postati odvisna. Mačke so ves čas na preži, nikoli povsem ne zaspijo, njihovi instikti so vedno budni in pozorni. 

Vidijo duhovni svet

Več starih svetovnih tradicij je prepričanih, da mačke vidijo onkraj človeškega svetlobnega spektra in da vidijo duhovna bitja, ki jih človek ne more videti. Mačke so zato medij med zemeljskim in duhovnim svetom, nekateri pa so tudi verjeli, da mačke lahko vidijo v prihodnost. Ta šamanska narava mačke se intuitivno vsekakor sklada z mačjo naravo, njenim izgledom in vedenjem.

Mačje predenje vibrira na zdravilni frekvenci

Božanje mačke, ki prede, znižuje stres. Mačke predejo na frekvenci 20-140 Hz, ki ima za človeka mnoge zdravilne učinke. Zmanjšuje stres, saj umirja živčno delovanje, preprečuje dyspnejo - težave z dihanjem oziroma otežkočeno dihanje, lastniki mačk imajo 40% manj srčnih infarktov, predenje pomaga pri hitrejšemu celjenju okužb in otečenosti, pomaga pri hitrejšemu zdravljenju težav mišic in vezi, frekvenca 25-50 Hz je izredno blagodejna za samobonavljanje kosti, predenje zmanjšuje krvni pritisk.

Ni čudno torej, da star veterinarski rek pravi: "Če daš v sobo mačko in kup zlomljenih kosti, se bodo kosti zacelile."