Med spolnim odnosom se prenaša DNK

Prenos DNK med spolnim odnosom osvetli spolnost v povsem novi, morda bolj duhovni luči.

Med spolnim odnosom se prenaša DNK (foto: pixabay) pixabay
1. 4. 2014

Znanstveniki so ugotovili, da precejšnji delež žensk v svoji krvi nosi Y kromosome. Za Y kromosome vemo, da pripadajo moškim. Kaj torej ti kromosomi počnejo v krvi žensk, ki niso bile nikoli noseče z moškim plodom? V njihovo kri so prišli preko spolnega odnosa.

Mikrohimerizem

Mikrohimerizem je pojav, ko mati v svoji krvi nosi celice svojega ploda. Celice vsakega otroka, ki ga mati nosi, preko krvi potujejo v njeno telo in tam ostanejo do konca življenja. Tudi če je bila nosečnost prekinjena, se celice prenesejo in ostanejo v ženski. Ženska za vedno dobesedno nosi otroka v sebi. Izraz mikrohimetizem izhaja iz grške besede chimera, ki označuje mitično pošast, ki bruha ogenj in ki ima telo, sestavljeno iz levjih, kačjih in kozjih delov. 

Znanstvene raziskave

Imunologi v inštitutu Fred Hutchinson Caner Center so leta 2004 izpeljali raziskavo, ki je vključevala 120 žensk, ki niso nikoli imele sinov. 21% teh žensk je imelo v krvi moški DNK. 

Zaključek raziskave je, da je eden izmed možnih prenosov moške DNK, poleg nosečnosti z moškim plodom, splava ali umrlega moškega dvojčka, spolni odnos. To pomeni, da lahko ženska preko spolnega odnosa prejme DNK svojega partnerja, ki jo v svoji krvi nosi do konca življenja

Drugačen pogled na spolnost - globoka telesna, čustvena in duhovna povezava

Med spolnim odnosom se zgodi obsežna izmenjava med partnerjema - čustvena, energetska, razpoloženjska - in očitno tudi genetska. S spolnim partnerjem si torej izmenjavo veliko več, kot si sami predstavljamo.

Ko pogledamo na spolnost v tej novi luči, spoznamo, da je izbira spolnega partnerja in odločitev za začetek spolnega razmerja veliko večja odgovornost, ki vpliva na nas na veliko obsežnejše načine, kot smo si do sedaj predstavljali. To je lahko začetek duhovnega doživljanja spolnosti.

Poglejte si še: Spolnost naj bi bila izraz največje iskrenosti