Meditativni zvoki: Kristalni zvoki Neba in Zemlje

5. 11. 2019
Deli
Meditativni zvoki: Kristalni zvoki Neba in Zemlje (foto: pixabay)
pixabay

Prisluhnite zdravilnim zvokom ansambla Vedun. 

Novodobne kristalne harfe in kozmična glasbila starega sveta (kristalna harfa, kristalna in himalajska skleda, afriška kora in sansa, indijski sarangi in esrač, tibetanski zvončki tincu)

Glasbeniki – terapevti ansambla Vedun z neobičajnimi in tudi že pozabljenimi glasbili ter straosvetnimi glasbenimi praksami različnih kultur izvajajo meditativne urejajoče zvoke. Vedun je bil staroslovensko božanstvo, ki je urejalo z besedo in zvokom. Po tem mitičnem vzoru tudi novodobni veduni (glasbeniki-zdravilci) uglašujejo ali urejajo svet.

Mirit in Tine sta tudi medija (kozmična zvočno-enrgijska kirurga), ki z izbranimi zvoki trenutnosti v snovni svet prevajata Univerzalno življenjsko energijo ter operirata na vseh ravneh telesa in duha.Veduni, ki podobno kot starodavni šamani, igrajo v poltransu, s svojo glasbo podarjajo ljudem tudi posebne zvočne darove za širjenje zavesti, zdravljenje, duhovno rast, ozaveščanje in brezmejno ustvarjalnost. Ko poslušamo njihove urejajoče in meditativne zvoke, urejamo sebe in okolico. In tovrstna »kirurgija« je prisotna v vseh njihovih izvajanjih, tudi v Veduna kirurgiji  in zdravljenju prisotnih, ter takrat, ko glasbeniki ustvarjajo (kanalizirajo) spontane zvočne slike v melosih različnih kultur oz. različnih glasbenih tradicij. Z njimi hkrati tudi harmonizirajo in zdravijo, kar je potrebno. Beseda Vedun, Vidovina, Vedovnjak je v slovanskem svetu prisotno še v 21. stoletju, označuje pa zvočnega maga; tistega, ki ve, vidi in sliši pretanjene skrivnosti sveta ter prevaja neslišno in nevidno v slišno in vidno. Tako prvobitno zazveni v vsej svoji polnini, starosvetne modrosti planetarnih prednikov pa ponovno zaživijo, plemenitijo zvočne podobe in kode ter navdihujejo.

Prisluhnite še šamanskemu bobnanju