Mahatma Gandhi: Moč vere

Dobro je znano, da je čustvo LJUBEZNI zelo podobno stanju duha, imenovanega VERA, saj tudi ljubezen dobro prevaja miselne impulze v duhovne protivrednosti.

1. 12. 2015

Oglejmo si moč VERE možakarja, ki je zaslovel po vsem civiliziranem svetu: Mahatma Gandhi iz Indije, ki je dal svetu enega najbolj presenetljivih primerov moči VERE, kar jih pozna civilizacija. Gandhi je imel več potencialne moči kot kdorkoli drug v njegovem času, pa čeprav ni imel nobenega od običajnih orodij moči, kot so denar, bojne ladje, vojske in vojaške zaloge. Gandhi ni imel ne denarja ne doma, niti svojih oblek - pa vendar JE IMEL MOČ: Kako si jo je pridobil?

USTVARIL JO JE IZ RAZUMEVANJA NAČELA VERE IN Z ZMOŽNOSTJO NJENE VCEPITVE V UME DVESTOMILIJONSKE MNOŽICE.

Gandhi je z vplivom VERE dosegel tisto, česar najmočnejša vojaška sila na svetu takrat ni mogla doseči z vojaki in vojaško opremo - in nikoli ne bo. Gandhiju je uspelo VPLIVATI na dvesto milijonov umov, jih POENOTITI IN POGNATI V GIBANJE; KOT BI ŠLO ZA EN SAM UM.

Katera druga moč, z izjemo VERE, bi bila zmožna česa podobnega?

Iz knjige: Napoleon Hill: Z idejo do bogastva! Obnovljeno in dopolnjeno besedilo z dodanimi opombami in indeksi (knjiga, ki jo morate prebrati!)

Založba Cangura.com 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri