Kaj se zgodi, če ženska nadzoruje in ukazuje moškemu?

Če moški dovoli, da ga ženska nadzoruje in mu ukazuje, s tem izgublja svojo zdravo moškost.

Kaj se zgodi, če ženska nadzoruje in ukazuje moškemu? (foto: profimedia) profimedia
4. 11. 2022

Če moški dovoli, da ga ženska nadzoruje in mu ukazuje, s tem izgublja svojo zdravo moškost.

To nikakor ne pomeni, da ženske ne smejo izraziti svojega mnenja ali postaviti potrebnih mej, a način, kako ženska komunicira, moškemu bodisi da moč ali pa jo odvzame.

Ženska lahko moškega usmerja (celo nujno je, saj je običajno brez nje izgubljen), vendar to ni enako kot nadzoruje. 

Ženske, ki želijo nadzorovati moške, so nasilne. Sočustvujem z njimi, saj v njih vidim veliko bolečino. Vidim, kako jim njihova potreba po nadzoru daje lažen občutek varnosti. Vidim, kako ne zaupajo moškim, ker so bile v preteklosti močno prizadete. Vidim njihovo napetost in previdnost. Vidim, kako so se oddaljile od svojega ženskega bistva.

Pri delu z na tisoče moškimi in ženskami sem se naučil ene stvari; ženska, ki želi nadzirati moškega, bo izčrpala njegovo moškost. Ključno je, da moški postavi zdravo mejo. 

Če ga ženska skuša nadzorovati, priporočam, da se moški ustavi in samo odločno reče: "Ne bom sprejel poskusa, da bi me nadzorovala. To se mora prenehati." Seveda pa je pogoj, da bo ženska moškemu zaupala ta, da se moški obnaša odgovorno in zaupanja vredno. 

Če ženska te meje nato ne spoštuje, ne spoštuje tudi moškega, s katerim je v odnosu. In ženska, ki moškega ne spoštuje, ga tudi ne more resnično ljubiti.

Tudi ženska ima ob moškem, ki postavi zdrave meje, varnost, da lahko vstopi v svoje žensko bistvo. Da vzpostavi zdrav, globok, intimen odnos.

Za uspešno, ljubeče in močno razmerje potrebujemo moško jasnost in odločnost ter žensko odprtost in mehkobo.

Prirejeno po: Jake Woodard